Af - 13/10-14 11:14

'1864'-instruktør slår igen: Kritikken er latterlig og meningsløs'1864'-instruktør slår igen: Kritikken er latterlig og meningsløs

- Det er så præmaturt, at det grænser til det latterlige, lyder det fra Ole Bornedal.

storybild

Ole Bornedal har måtte tage imod heftig kritik for den dyre serie - nu svarer han igen. (Billede: Polfoto/PR-foto/mx-collage)

Afstemning
Hvad synes du om første afsnit af '1864'?

Kritikken fra historikere og politikere er haglet ned over tv-satsningen '1864', som kaldes for politiserende og faktuelt forkert set med en historikers briller.

Blandt kritikerne er inspektør på Tøjhusmuseet og historiker med flere bøger om 1864 og ansvarlig for museets udstilling om 1864, Jens Ole Christensen, der på baggrund af seriens første to afsnit kalder '1864' for en groft forsimplet fortælling om, hvad der førte frem til krigen i 1864.

Blandet modtagelse: Anmeldere roser og revser '1864'
Blandet modtagelse: Anmeldere roser og revser '1864'

Ærgerlig historiker: Derfor fejler ‘1864’
Ærgerlig historiker: Derfor fejler ‘1864’

Men nu tager instruktøren Ole Bornedal til genmæle. Søndag aften deltog Bornedal i Deadline på DR2 for at diskutere den massive kritik af DR-serien til 173 millioner kroner.

- Prøv at høre her. Vi er fuldstændig på vildspor. Det er totalt et vildspor, og folk læser sig forkert ind i det.

- De her kritikere skal se alle otte afsnit, før de overhovedet kan udtale sig. Det er så præmaturt, at det grænser til det latterlige, at jeg sidder her, og der skal sidde et kobbel i nakken på mig lige om lidt, fordi det er meningsløst, forsvarede Ole Bornedal sig og afviste al snak om, at serien bør opfattes som en dramaserie, der ikke giver et retvisende billede af det danske nederlag for 150 år siden.

- Der er blevet arbejdet grundigt med research, der er ordrette citater fra seriens historiske personer, og den er baseret på Toms bog, som er anerkendt, sagde instruktøren med henvisning til forfatteren Tom Buk-Swienty, der har skrevet bøgerne 'Slagtebænk Dybbøl' og 'Dommedag Als' om 1864-krigen.


Regner Grasten: - Jeg kunne lave '1864' for det halve
Regner Grasten: - Jeg kunne lave '1864' for det halve

TV: Prins Joachim og Lars Løkke fortæller om sidst de var i krig
TV: Prins Joachim og Lars Løkke fortæller om sidst de var i krig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx