Af - 29/11-16 08:04

LISTE: Her er Hollywoods største filmflop i 2016LISTE: Her er Hollywoods største filmflop i 2016

Her er filmene, der virkelig har fejlet i år.

Bildstrecke im Grossformat »
Et stjernehold giver ikke en garanti for succes. 'Masterminds' bliver set som et flop, fordi filmen (der har kostet 25 millioner dollars at indspille) ikke har indtjent sit eget budget igen. Den nåede at indspille 22 millioner dollars, hvilket kun er 88 procent af filmens budget. Oliver Stones film om Snowden klarede sig ikke specielt godt i biograferne. Filmen kostede 40 millioner kroner, men nåede ikke at tjene sig selv hjem igen. 34,3 millioner blev det til, hvilket er 86 procent af budgettet. Sacha Baron Cohen har haft stor succes som Borat og Bruno, men har ikke opnået sammen succes med sin nyeste film, der har et budget på 35 millioner dollars, men kun har indtjent 28,7 millioner dollars (82 procent af budgettet.) Endnu en film med store stjerner, der ikke har formået at opnå økonomisk succes. Tina Fey har hovedrollen i dette komediedrama, som har kostet intet mindre end 35 millioner dollars at producere. Filmen har kun indtjent 24,9 millioner dollars - altså kun 71 procent af budgettet. Zach Galifianakis har ikke haft det bedste år. Dette er hans anden film på listen over de de største filmflops i år. 'Keeping Up with the Joneses' er en stjernespækket actionkomedie, men har kun indtjent 67 procent af sit store budget på 40 millioner dollars. Det blev nemlig kun til et billetsalg for 26,9 millioner dollars. Amerikanske animationsfilm plejer at klare sig godt i hele verden, men denne film har de færreste ikke engang hørt om. 'Ratchet and Clank' indtjente kun 11,8 millioner dollars, men kostede 20 millioner at lave. Den har altså kun indtjent 59 procent af sit budget. Titlen siger vist det meste i dette tilfælde. Klassisk historie tilsat zombier. Det fungerer bare ikke altid. Denne film kostede 28 millioner dollars at lave, men indtjente kun 16,4 millioner dollars. Det vil sige 58 procent af sit budget. Selv om store stjerner var med i denne film, og anmelderne generelt godt kunne lide den, så blev den også et flop i biograferne. Med et budget på 20 millioner dollars, indtjente filmen kun 9,5 millioner dollars, hvilket vil sige 48 procent af budgettet. Matthew McConaugheys dage på toppen er slut. Selv om han de senere år har fået et vildt comeback, ser det ikke ud til, at publikum vil se ham i hvad som helst. Filmen 'Free State of Jones' kommer ind på en andenplads over årets største filmflops, fordi filmen kun har indtjent 46 procent af sit budget på 50 millioner dollars. 23,2 millioner er altså ikke prangende for en film af den kaliber. Årets største filmflop er filmen 'Max Steel', som de færreste i Danmark nok overhovedet har hørt om. Hverken anmeldere eller publikum tog filmen til sig i USA. Filmen kostede 10 millioner dollars at lave, men indtjente kun 4,4 millioner dollars. Det er et regulært flop, når filmen kun indtjente 42 procent af sit budget.

Der bliver brugt milliarder af kroner i Hollywood hvert år på at producere film, som publikum forhåbentligt vil strømme til biograferne for at se.

Men det er ikke altid tilfældet. Selv de største stjerner medvirker af og til i filmflops, der ikke ligefrem er noget at prale af på cv'et.

LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i december
LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i december

Magasinet Forbes har lavet en liste over de 10 film, der har floppet størst i år.

De har baseret listen på film, der er udgivet fra januar til og med oktober. De har kigget på filmenes budgettet og indtjening via kilder som IMDB og Box Office Mojo. Derefter har de rangeret filmene efter, hvor meget (eller nærmere hvor lidt) af deres budget, de har tjent hjem igen.

Liste: Disse Disney-film er dårligst - ifølge danskerne
Liste: Disse Disney-film er dårligst - ifølge danskerne

Forbes har kun talt film med, som er blevet udgivet bredt i USA - det vil sige i over 2000 biografer på deres premiere. Der er derfor ikke mindre film med på listen.

GALLERI: Her er verdens vildeste natklubber
GALLERI: Her er verdens vildeste natklubber

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henrik bisættes i dag: Send ham...
bt.dk
Fodboldkomets københavner-lejlighed...
bt.dk
'Luksusfælden' endte i skilsmisse:...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx