Af Thomas Brunstrøm - 22/06-17 16:11; Opdateret: 22/06-17 17:22

ANMELDELSE: Den nye Transformers er en omgang retarderet robotvrøvlANMELDELSE: Den nye Transformers er en omgang retarderet robotvrøvl

Den femte del af ‘Transformers’-serien er den dummeste til dato. Og det siger ikke så lidt.

storybild

Den femte Transformers-film er to en halv time af dit liv, du aldrig får tilbage igen.

Femte og beklageligvis ikke sidste del af Michael Bays ‘Transformers’-serie er den filmiske ækvivalent til at have næsen meget tæt på terpentinbaseret maling.

Man kan nærmest fysisk mærke hjerneceller forsvinde, mens den stadig mere tumpede historie strækker sig over vanvittige to en halv time.

Denne gang forsøger Michael Bay at give filmen et episk præg ved at dykke ned i transformernes historie og inddrager lidt umotiveret Kong Arthur, ridderne om det runde bord og troldmanden Merlin, men inden alt for længe er vi ude i, at Megatron og de andre onde robotter vil smadre Jorden, mens Optimus Prime og de andre gode robotter forsøger at forhindre det.

Hvis det lyder bekendt, er det, fordi det er også er plottet i de andre fire film.

Så nemt vasker du håndklæderne hvide igen
Så nemt vasker du håndklæderne hvide igen

Undervejs griber man sig selv i at håbe på, at Jorden rent faktisk går under – altså i filmen, trods alt – fordi det hele er så mageløst dumt.

Handlingen er kluntet og ulogisk, replikkerne er slappe, og de sporadiske forsøg på at være morsom falder til jorden med et dumpt brag.

Værst er det dog, at man mod et formentligt betragteligt kontantbeløb har lokket Anthony Hopkins - som har spillet Hannibal Lecter og vundet en Oscar og alt muligt - til at deltage i tåbelighederne. Det er tåkrummende pinligt at se Hopkins råbe sine replikker, fyre tøhø-vittigheder af og sige ting som »Nå, har du fået noget på den dumme?«.

Derfor skal du ikke dele håndklæde med din kæreste
Derfor skal du ikke dele håndklæde med din kæreste


Selv de utallige actionscener virker kedelige, uanset hvor mange ting der springer i luften i slowmotion, og det lykkes ikke at få noget interessant ud af at introducere en hel masse nye robotbiler, eftersom de fleste forsvinder lidt ud af historien, lige så pludseligt som de dukkede op.

Den mest markante er en Citroën, der (fnis) taler med fransk accent og hedder Hot Rod. Michael Bay har i øvrigt udtalt, at der er historier klar til de næste 14 ‘Transformers’- film. Hvis man lytter godt efter, kan man høre apokalypsens ryttere nærme sig.

Instruktør: Michael Bay
Med: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins
1/6 stjerne(r)


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx