14/10-14 18:49

Instruktør: Jess Ingerslev var et multitalentInstruktør: Jess Ingerslev var et multitalent

Skuespiller Jess Ingerslev, der døde mandag, var tidligere teaterchef Peter Langdals læremester.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er rigtig trist at miste en læremester. Jess Ingerslev var min store lærer. Da jeg kom ud af teaterskolen, kunne jeg ikke noget. Jeg var så heldig at støde ind i Jess, som var et multitalent, et renæssancemenneske. Som kunne alt.

Det siger tidligere teaterchef og sceneinstruktør Peter Langdal, der har været teaterchef på Betty Nansen Teatret siden 1992 og har arbejdet med Ingerslev på teatret.

Folkekær skuespiller er død
Folkekær skuespiller er død

Skuespilleren Jess Ingerslev døde mandag efter længere tids sygdom. Han blev 67 år.

Ingerslev dyrkede skuespillet, lige fra han var barn. Senere valgte han at uddanne sig som skuespiller på Odense Teater, hvor han blev udlært i 1973.

Efterfølgende var han tilknyttet adskillige teatre - blandt andet Betty Nansen Teatret, hvor han spillede Peer Gynt og i Woyzeck - og Østre Gasværk Teatret.

Derudover har han optrådt i Cirkusrevyen og Hjørring Revyen, lige som han har lavet utallige film og børneprogrammer.

- Han var verdensmester i timing. Han havde et stort blødende hjerte, der bankede for teater. For en instruktør var han virkelig en drøm at arbejde med. Jeg glemmer aldrig, da han spillede Peer Gynt ude på Betty Nansen. Han var formidabel, siger Peter Langdal.

- Jeg er helt i chok over, at han allerede er død. Jeg vil tænke på ham, som den lille mærkelig engel han var, da han spille Puk i "En Skærsommernats Drøm" ude i Østre Gasværk.

- Han hang oppe under loftet som en lille engel i lyserødt tøj og Pippi Langstrømpefletninger. Nu sidder han og kikker ned på alle os andre.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx