Af Mikkel Kofod - 03/11-16 04:14

Tre grunde til at se Netflix-serien ’Black Mirror’Tre grunde til at se Netflix-serien ’Black Mirror’

Den kolde tid er for alvor over os, og det er tillokkende at blive hjemme under tæppet og lade computeren hjælpe en med at fordrive tiden.

storybild

(Billede: PR)

Men man skal passe på med at overlade for stor en del af sit liv til teknologien. Tredje sæson af Netflix-serien ’Black Mirror’ netop landet, og den viser på uafrystelig vis vrangsiden af det moderne menneskets brug af teknologi.

Netflix annoncerer sin første skandinaviske tv-serie
Netflix annoncerer sin første skandinaviske tv-serie

Tre grunde til at se ’Black Mirror’:


Manden bag serien er engelske Charlie Brooker, der egentlig er komiker. Der er ingen grin i ’Black Mirror’, men serien bærer tydeligt præg af en komikers sans for at forstørre aktuelle absurditeter i vores samfund og lave dem til små fortællinger. Hvert afsnit er bogstaveligt talt som en punchline – men du griner ikke, du får et slag i mellemgulvet.

Superhelte-serie hyrer kun kvinder som instruktører til anden sæson
Superhelte-serie hyrer kun kvinder som instruktører til anden sæson


’Black Mirror’ er en antologiserie. Afsnittene hænger ikke sammen, men er i stedet små afsluttede novellefilm, der alle kredser om de utilsigtede konsekvenser, den morderne teknologi kan have på vores liv. Hvert afsnit er så intenst, at man ikke ærgrer sig over, at serien ikke egner til at binge, for man har virkelig brug for en pause mellem mareridtsversionerne af vores umiddelbare fremtid.


Et eksempel på, hvad ’Black Mirror’ kan: kvinden Lacie forsøger at få et bedre liv gennem en bedre social status i en verden, hvor alle rater hinanden med en score, som alle kan se. Det er sympatisk, at det ikke er penge, der afgør ens plads i verden, men vrangsiden er, at folks sympatitilkendegivelser bare opdeler verden i et nyt og langt mere skræmmende klassesamfund.

LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i november
LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i november

‘Black Mirror’ kan streames på Netflix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx