Af - 26/03-14 19:01; Opdateret: 26/03-14 19:40

'Voice'-værter svarer tilbage på kritik: Børnene tager ikke skade'Voice'-værter svarer tilbage på kritik: Børnene tager ikke skade

Da TV2 tidligere på året annoncerede en ny børneudgave af talentshowet 'Voice', fik de straks kritik af psykologer for at udstille de unge talenter i den bedste sendetid. Nu svarer værterne tilbage.

storybild

(Billede: Ulrik Jantzen/TV 2)

Børnepsykologerne stod i kø for at kritisere TV2, da det i januar blev annonceret, at man fra den 4. april april åbner op for en børne-udgave af 'Voice – Danmarks største stemme', hvor børn i alderen 8-14 år deltager.

- Det er ganske uanstændigt. Det er en alt for ung alder at lade dem stille op til sådan noget. Selvom de elsker at optræde, bør de ikke gennem flere måneder udstilles på tv og få kritik”, tordnede børnepsykolog Margrethe Brun Hansen blandt andet til BT.

I 2012 vandt hun Voice - nu laver hun chips-reklamer
I 2012 vandt hun Voice - nu laver hun chips-reklamer

Onsdag var de to 'Voice'-værter Mikke Kryger og Emilie Päevatalu(ja, hende der vandt voksen-'Voice' i 2012) samlet til pressemøde sammen med coachene Wafande, Oh Land og Joey Moe forud for premieren på programmet, og de kunne kun ryste på hovedet over kritikken:

- Det er noget pjat. For det første bliver de jo ikke kastet for løverne bagefter. De skal ikke ud på en storcenterturné, men vinder en rejse med deres familie. Derudover har vi psykologer tilknyttet som taler jævnligt med børnene. Vi har et helt hold af søde mennesker, der tager sig godt af dem, lyder det fra Wafande.

Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.
Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.

- Jeg har tænkt tanken, for det er selvfølgelig en konkurrence, hvor der kun er én vinder, men sådan er det jo også i skolegården og til fodbold, hvor nogle kommer på førsteholdet og andre på andetholdet. Nogle får bedre karakterer. Sådan er det jo gennem livet. Vi gør alt, hvad vi kan, for at der ikke er nogen, der bliver kede af det. Forældrene er med hele vejen, og når de ryger ud, tror jeg, de syntes, det var en fed oplevelse, bakker Mikkel Kryger op.

Emilie Paëvatalu, der som vinder af voksen-udgaven tilbage i 2012, kender programmet bedre end de andre mener, at formatet er så gennemtænkt, at man ikke kan tage skade af det.

- Så er børn også bare så umiddelbare i forhold til voksne. De overanalyserer ikke tingene, hvis de bliver stemt ud, siger hun.

Syg Aqua-Lene brød sammen for åben skærm
Syg Aqua-Lene brød sammen for åben skærm

Oh Land sammenligner situationen med sig selv.

- Jeg har været i konkurrence, siden jeg var 10. Hvis du har drivkraften, modet og tager det for det, det er og har et godt bagland, så synes jeg ikke, der er noget galt i at teste sig selv. Det kommer man jo til resten af livet. Som voksenmusiker får jeg et nej én gang om ugen. Selvfølgelig behøver man ikke at dyrke det tidligere end nødvendigt, men de her børn, synes det er skidesjov,t og dem der ryger ud, føler også, de har lært noget. Så jeg er ikke så bekymret.

'Voice – Junior' sendes første gang den 4. april på TV2.

LÆS OGSÅ: Voice-vinder havde nosser til at kassere dyr musikvideo

LÆS OGSÅ: 'Voice'-vinder skriver femi-single med L.O.C.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx