Af - 20/01-14 17:34

Lars Mikkelsen: Jeg spørger tit Mads til rådsLars Mikkelsen: Jeg spørger tit Mads til råds

Med sin rolle i den engelske krimi-serie 'Sherlock' træder Lars Mikkelsen ind i den klub, der allerede tæller hans bror Mads samt Ulrich Thomsen og Nikolaj Coster-Waldau: Klubben for danske skuespillere, som spiller 'bad guys' i store og dyre udenlandske tv-serier.

storybild

Der er ikke mere end halvandet års forskel på Mads og Lars Mikkelsen, og de to skuespiller-brødre bruger gerne hinanden i deres arbejde. (Billede: Polfoto)

Hvorfor bliver I alle sammen castet som skurke?
- Når du vil have en 'badguy', søger du tit noget, der er en lille smule fremmedartet, og der passer vi jo godt ind, fordi vi har en accent og en form for 'emotionel accent'. Så det er i hvert fald en del af forklaringen.

Mikkelsen er 'Sherlock'-skurk: Det kloge er sexet
Mikkelsen er 'Sherlock'-skurk: Det kloge er sexet

Er det sjovere at spille badguy?
- Nej, begge ting er skidesjove. Når du spiller en skurk, får du lov til at kante den tilværelse, vi andre lever, og kante moral og etik. Og det er jo tit ret sjovt at beskæftige sig med de der yderpunkter. Men det kan man også komme til med en kompleks hovedfigur. Hvis du spiller en karismatisk hovedfigur, prøver du tit at finde hans brist – for eksempel at han måske drikker lidt for meget – så der kommer flere facetter på. Hvis du spiller et dumt svin, prøver du at finde det i den, som man kan relatere til. Hvis du tager Mads i 'Hannibal', formår han jo netop at beskrive en kompleksitet. Samtidig med at han har noget 'baddie-' og skurke-agtigt over sig, mærker man en strøm af reelle følelser og tanker i ham. Så han er ude i noget, der er ret komplekst, synes jeg. Det er Nikolaj egentlig også i 'Game of Thrones'.

Den bedste 'Sherlock' nogensinde er på vej
Den bedste 'Sherlock' nogensinde er på vej

Hvor meget taler du og Mads om jeres arbejde og de tilbud, I får?
- Det bliver lidt sporadisk, for vi er jo travle begge to, men jeg ringer tit til Mads, hvis jeg er i tvivl om noget, og spørger ham til råds. Og han er skidegod til at give råd. Han har jo været en del af det der lidt større game i et stykke tid, så han kan faktisk give gode råd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx