Af Laura Rode Nygaard - 18/04-17 21:46

Jesper fra 'Luksusfælden' frygter nu at døtrene bliver drilletJesper fra 'Luksusfælden' frygter nu at døtrene bliver drillet

'Så har jeg ikke bare fortrudt - så har jeg overfortrudt'

storybild

Jesper Lasse Agger med eksperterne Kenneth Hansen og Carsten Linnemann.

Tirsdag aften kunne seere af TV3s forbrugerprogram 'Luksusfælden' se, hvordan den 43-projektleder og murer Jesper Lasse Agger fik sin skrantende økonomi på ret køl ved blot at tænke sig lidt bedre om, bruge meget færre penge på mad og lidt flere penge på at betale den massive gæld, som han havde misligholdt af principielle årsager.

Problemet var bare, at virkeligheden slet ikke var så sort og hvid, fortæller han til MX.

»Jeg føler mig røvrendt. Jeg var pissebange for, at jeg ville blive fremstillet som en klaptorsk, men jeg blev forsikret om (af produktionsselskabet bag programmet, red.), at det gjorde jeg selvfølgelig ikke, for jeg havde jo styr på min økonomi. Men nu har jeg set programmet, og jeg fremstår rent faktisk som en original. De har bare set en god historie i mig,« siger Jesper Lasse Agger.

Den store historie i tirsdagens afsnit var, at Jesper Lasse Agger og hans ekskone begge hæftede for en milliongæld, efter at deres hjem røg på tvangsauktion. Men fordi de begge havde sat deres underskrift på bankpapirerne og ekskonen ikke kunne betale sin del, hæftede Jesper Lasse Agger for samtlige 1,3 millioner kroner. Men den regel ville han ikke finde sig i. Derfor nægtede han at betale gælden og overdyngede i stedet sine tre døtre med dyre gaver.

Men ifølge Jesper Lasse Agger er det ikke hele historien, man så på tv. I virkeligheden er der nemlig alt for mange løse ender og ufortalte historier i programmet, som kan få ham til at fremstå mere sløset med sin økonomi, end han er, fortæller han.

Når han siger til eksperterne og kameraet, at han hellere vil forkæle sine børn end betale af på sin gæld, så er det bestemt ikke fordi, de har været vant til at få alt, hvad de har peget på.

Tværtimod har pigerne haft en barndom med mange op- og nedture, hvor de ifølge den 43-årige murer har haft brug for kærlighed, stabilitet og forkælelse, efter de har lidt overlast i en periode. Af denne grund har de valgt at bo fast hos faderen på fuldtid, selvom han har fælles forældremyndighed med deres mor. Men den baggrundsinformation bliver ikke fortalt i 'Luksusfælden', mener han.

Samtidig bringes omsorgen for døtrene ikke op i programmet, hvor lukningen af hans tidligere murerfirma forklares med, at det var for at undgå konkurs.

»Speakeren siger i programmet, at det var fordi, jeg var tæt på en konkurs. Men det har jeg aldrig været. Jeg lukkede firmaet for at tage mig af børnene,« slår han fast.

I kølvandet på den beslutning blev økonomien stram. Jesper Lasse Agger og ekskonen gik fra hinanden, og huset røg på tvangsauktion.

Efter 'Luksusfælden': - Vi er blevet dybt manipuleret i programmet
Efter 'Luksusfælden': - Vi er blevet dybt manipuleret i programmet

»Jeg stod pludselig med det hele. Jeg havde ikke plads til flere kampe i mit liv, så jeg skubbede med vilje økonomien til side,« siger Jesper Lasse Agger.

Samtidig kritiserer hans programmets eksperter, Kenneth Hansen og Carsten Linnemann, for at have lagt et slutbudget, som han nu har indset, han skal kæmpe hårdt for at overholde. Her blev hans madbudget reduceret betragteligt, ligesom den misligholdte gæld blev betalt af i bidder så store, at han ville kunne blive gældsfri om 11 år og fem måneder.

Men da kameraerne var pakket ned og rusen over at medvirke på tv havde lagt sig, bemærkede Jesper Lasse Agger, at det ville kræve, at hans indkomst ikke ændrer sig de næste godt 11 år. Og det vil blive umuligt i takt med, at pigerne bliver ældre, og børnechecken ikke længere tikker ind.

»Om tre år er den ældste 18. Om fem år er den mellemste. Og om syv år er den mindste også væk. Så ender jeg jo i direkte underskud, hvis jeg skal holde det budget,« siger Jesper Lasse Agger, der derfor sendte eksperterne en e-mail, hvor han forklarede problemet.

»Men jeg fik at vide, at så måtte jeg jo sælge bilen eller et eller andet. Jeg fik klart indtrykket af, at de var allerede i gang med de næste. Jeg var et afsluttet kapitel.«

Jesper Lasse Agger er godt klar over, at 'Luksusfælden' er et underholdende tv-program, mere end det er en håndsrækning til økonomisk trængte danskere. Alligevel kom det bag på ham, hvordan han blev behandlet og fremstillet.

»Jeg har haft et arbejde som projektleder, men er først og fremmest murer med stort M. Alligevel blev 'projektleder' fremhævet igen og igen, fordi det selvfølgelig er en god historie, at en leder ikke har styr på sin økonomi og på at lægge planer. Men jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg er murer, og jeg bad flere gange eksperterne om at fremlægge budgettet, 'så en murer også ville kunne forstå det'. Men det er blevet klippet ud af programmet,« fortæller han.

Jesper Lasse Agger deltog i programmet med kravet om, at han ville have milliongælden splittet i to lige store dele - én til ham og én til hans ekskone. Og det lykkedes faktisk programmets eksperter, selvom Jesper Lasse Agger ifølge eget udsagn har kæmpet for det samme i længere tid. Så det er han naturligvis lykkelig for. Derfor ved han godt, at det er voldsomt at sige, at han har fortrudt sin deltagelse.

»Men jeg tænker selvfølgelig først og fremmest på mine piger. Og jeg kan ikke lade være med at frygte, at de vil blive drillet i skolen, fordi deres far ikke har styr på noget. Så jeg må vente med at komme med min endelige dom over min medvirken, til de kommer hjem i morgen. Men hvis de får det hårdt, så har jeg ikke bare fortrudt - så har jeg overfortrudt,« siger Jesper Lasse Agger.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Glem Real Madrid! Derfor var...
bt.dk
Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx