Af - 19/12-15 10:42

Den mørke sandhed om søde 'Luffe' fra 'Nissebanden': - Vi var bange for denDen mørke sandhed om søde 'Luffe' fra 'Nissebanden': - Vi var bange for den

På tv så Hr. Mortensen og søløve-sælen Luffe ud til at være de bedste venner, men i virkeligheden var alle skuespillere bange for det vilde dyr, da de i 1989 optog 'Nissebanden i Grønland'.

Bildstrecke im Grossformat »

I vores serie om gamle julekalender-stjerner er vi i dag nået til historien om søløve-sælen Luffe, der boede i julemandens kælder i julekalenderen 'Nissebanden i Grønland' fra 1989.

På tv ser det ældste Nissebande-medlem Hr. Mortensen ud til at have et varmt forhold til det vilde dyr, men i virkeligheden var det noget helt andet, husker skuespiller Flemming Jensen i dag tilbage.

Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag
Husker du lillebroderen i 'Jesus og Josefine'? Sådan ser han ud i dag

Han spillede både grødnissen Lunte, og så stod han også bag manuskriptet, og det var hans ide, at Luffe skulle med i julekalenderen til at starte med.

- Vi syntes jo, at julemanden skulle have et kæledyr. I den første julekalender ('Nissebanden' fra 1984, red.) brugte vi en hund. Da vi så skulle optage på Grønland havde han jo i forvejen slædehunde, så det måtte være noget andet. Først tænkte vi en sæl, men det er bare et dumt dyr, der ikke laver andet end at ligge på gulvet. Så tænkte vi søløver. Der findes ikke søløver på Grønland, men julemanden er jo magisk, så vi opfandt 'søløve-sælen'.

Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag
Husker du lillesøsteren fra 'Pagten'? Sådan ser hun ud i dag

Flemming Jensen havde forestillet sig en søløve fyldt med tricks, som man kender fra cirkus, men i stedet fik de med hans egne ord en 'dorsk søelefant, der ikke kunne noget som helst'.

- Det var jo nærmest dyremishandling, for vi optog scenerne med Luffe i et varmt studie, og da lysene blev tændt, blev den nærmest blind af det. Så den blev aggressiv, og der var flere gange, hvor vi måtte springe for livet, fordi den gik til angreb.

Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Wilhelm fra 'Brødrene Mortensens jul'? Sådan ser han ud i dag

Så både Luffe og skuespillere var bange for hinanden, og når optagelserne skulle i hus, skete det med sved på panden.

- Vi havde skrevet en meget yndig sang, som Hr. Mortensen skulle synge til Luffe. De skulle sidde næsten op ad hinanden, så mens han sang dirrede hans lårmuskler. Heldigvis kom ingen til skade, haha. Børnene skal selvfølgelig stadig synes, at Luffe er sød, når de ser den på tv, men os der var med husker det helt anderledes.

Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag
Husker du prins Valentin fra 'Jul på Slottet'? Sådan ser han ud i dag

Se et gammelt klip med Hr. Mortensen, Skipper og Luffe. Nu ved du hvorfor, de ikke er i billedet på samme tid.

LÆS OGSÅ: Husker du Sus fra 'Julestjerner'? Sådan ser hun ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Malte fra 'Pagten'? Sådan ser han ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du storesøsteren i 'Mikkel og guldkortet'? Sådan ser hun ud i dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx