Af Jeppe Elkjær Andersen - 02/11-17 19:37; Opdateret: 02/11-17 20:53

Disney ændrer ikonisk tegnefilm og temasang - og folk er chokerede over resultatetDisney ændrer ikonisk tegnefilm og temasang - og folk er chokerede over resultatet

Her på redaktionen har vi haft sangen på hjernen hele dagen.

storybild

Sådan husker vi 'DuckTales' eller 'Rip, Rap og Rup på eventyr'. (Billede: Disney)

'Åh nej. Bare nej - hvorfor ændrede de teksten? det her er bare forfærdeligt', 'Nej......bare......nej....hvad er det her for noget????? eww' og 'GRÆDER HVORFOR HVORFOR HVORFOR'.

Det er bare et lille udpluk af de mange negative kommentarer, som en video på Disney Channel Danmarks Youtube-profil har fået de seneste dage.

Videoen er da heller ikke af hvad som helst. Det er en ny version af temassangen til den af mange elskede tegneserie 'DuckTales' eller 'Rip, Rap og Rup på eventyr', som mange nok vil huske den som, der i en årrække var en fast inventar i 'Disney Sjov' på DR1 klokken 19.00 fredag aften.

Den nye version er nemlig en markant ændring i forhold til den gamle klassiske version.

Når videoen afspilles, står to ting hurtigt klart. Tegneseriens tegnestil er lavet radikalt om. Carl Barks gamle tegnestil er byttet ud med en mere moderne af slagsen. Ændringen i tegnestilen er specielt markant, når det kommer til formen og størrelsen på Rip, Rap og Rups hoveder, der er blevet både større og mere firkantet.

En anden stor ændring er, at mens melodien til temasangen er den samme, er teksten lavet helt om. Blandt andet synges der ikke: 'Rip og Rap og Rup tager ud på eventyr ... uh uh', som i den gamle udgave af temasangen. Nu lyder teksten i stedet: 'ænderne er megaklar til ducktales ... uh uh'.

Du kan se og høre den nye udgave af temasangen herunder.

Mange gange kan en ny fortolkning af en gammel klassiker være rigtig god og blive vel modtaget. Men det synes ikke at være tilfældet med den nye temasang, hvis man læser kommentarerne på Youtube.

I skrivende stund har 53 personer kommenteret videoen, og der er langt mellem de positive responser.

En bruger ved navn 'kronk' skriver: 'Åh nej. Bare nej - hvorfor ændrede de teskten? det her er bare forfærdeligt.'

PikaLink91 er enig og skriver: 'Seriøst? "Ænderne er MEGA klar til DuckTales"? Hvorfor ik sige "til eventyr" i stedet? På den måde, det er sunget, lyder det som om, de glæder sig til at se en tv-serie.'

Mikkel Korte skriver: 'Kan bedre lide den gamle grafik og stemmer. Pls ændre det, jeg kommer ikk til at se det her.'

Og der er mange flere kommentarer i den retning.

Alexandra Thougaard skriver: 'GRÆDER HVORFOR HVORFOR HVORFOR.'

Mens Hilda SFM skriver: 'Nej......bare......nej....hvad er det her for noget????? eww.'

Den nye udgave af 'DuckTales' begynder 6. november og bliver vist herhjemme på Disney Channel og Disney XD.

I en pressemeddelelse forklarer Anna Glanmark, der er marketingsdirektør for The Walt Disney Company Nordic, om den nye udgave:

»DuckTales henter inspiration fra Disney-legenden Carl Barks' tegneserier, og sætter gennem sin fortælling og æstetik standarden for al animeret underholdning, der taler til både børn og voksne. Den nye serie kommer til at bidrage med samme energi og eventyrlyst som den originale til en helt ny generation,« siger hun.

Hvis du har glemt, hvordan den gamle version af temasangen lød, kan du lytte til den herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx