Af - 19/09-16 11:25; Opdateret: 19/09-16 11:39

Derfor er Susanne Bier bange for sin nye Emmy-prisDerfor er Susanne Bier bange for sin nye Emmy-pris

Metroxpress har fanget Susanne Bier over telefonen på hendes store aften.

Bildstrecke im Grossformat »

- Jeg har det supergodt. Jeg er helt vildt stolt og synes, det er så sjovt, siger Susanne Bier til metroxpress.

Hun har i nat dansk tid vundet en Emmy-pris for sit arbejde som instruktør på miniserien 'Natportieren' og metroxpress har fanget hende over telefonen, mens hun er på vej fra den ene fest til den anden.

Susanne Bier var ikke den eneste dansker der endte med en Emmy
Susanne Bier var ikke den eneste dansker der endte med en Emmy

- Lige nu sidder jeg i en bil på vej til endnu en fest. Det har taget mig lidt tid at opdage, at det var virkeligt. Det var meget uventet.

Hun havde slet ikke regnet med at vinde den prestigefyldte pris, fordi miniserien 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story' havde været utrolig hypet inden aftenens prisuddeling.

Men hun vandt, og så var det ellers op på scenen foran hele tv-branchen. Det er ikke noget, Susanne Bier bryder sig specielt meget om.

- Det er underligt intimiderende. Det er meget overvældende. Man står på scenen og kigger ned på ansigt efter ansigt af nogen, man beundrer. Og så glemmer man halvdelen af, hvad man skulle sige. Man skal være meget scenevant for ikke at blive berørt af det, og jeg har aldrig været naturlig foran et kamera.

Susanne Bier snupper Emmy-pris: Jeg er rystet og lykkelig
Susanne Bier snupper Emmy-pris: Jeg er rystet og lykkelig

Indtil videre er hendes sejr blevet fejret til en fest hos tv-selskabet AMC, hvor hun har haft sin nye statuette med under armen.

- Den er megaflot, men den har to skarpe pile, som går op, og jeg er forholdsvis klodset, så jeg er lidt bange for at lave en tumpebevægelse, griner Susanne Bier.

Lykønskningerne er væltet ind over den danske instruktør, som lige skal knibe sig selv i armen for at huske på, at hun ikke er med i en tv-serie.

- Når man har set folk i tv-serier, tror man på en måde, at de er de personer i virkeligheden. Saul fra 'Better Call Saul' kom hen, og så skulle jeg lige minde mig selv om, at han er en skuespiller og ikke 'Saul'.

Danske filmtalenter skal lokkes hjem igen
Danske filmtalenter skal lokkes hjem igen

Efter den store succes med 'Natportieren' har Susanne Bier ingen planer for, hvad hendes næste projekt bliver, men hun er godt klar over, at en Emmy-pris kan være med til at åbne døre.

Der er gået rygter om, at du skal instruere en Bond-film. Er det rigtigt?

- Det er rygter. Det ville være sjovt, men det er rygter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx