Af - 01/12-16 18:22

Overraskende? Hver anden ung ser serier af denne årsagOverraskende? Hver anden ung ser serier af denne årsag

'Er Jonas' øjenbryn for kraftige'? 'Er Dolores ikke vildt lækker' og 'Hvorfor er pigen 'Eleven' så tavs'? Det er vigtigt for os at kunne tale med, når snakken falder på serier.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre for at få svar på, hvilke nye film og serier, som Netflix viser i december. Britisk krimiserie. Israelsk politisk thriller. Serie for børn. Amerikansk dramafilm fra 2016 med Mark Duplass og Sarah Paulson. Første sæson af 'Fuller House' havde premiere på Netflix tidligere i år, hvor den blev sablet ned af anmelderne, men knuselsket af et nostalgisk publikum. Nu kommer anden sæson af serien, der følger de yngste karakterer fra 'Full House' ('Hænderne Fulde' på dansk), der nu er blevet voksne. Der kommer 13 nye episoder. Fra skaberne af 'Mythbusters' kommer denne serie, som mange kalder 'Mythbusters 2.0' Doku-serie om forskellige gidselsituationer verden over. Serie for børn. Mexicansk komediedrama. Original film fra Netflix i genren - og hld nu fast - overnaturlig science fiction-thriller. En scifi- og detektiv-serie, som er lavet i samarbejde mellem BBC America og Netflix. Hovedrollerne bliver spillet af Samuel Barnett og Elijah Wood. Romantisk dramafilm fra 2008 med Kate Winslet i hovedrollen. Britisk komediegyser i seks afsnit. 'Barry' er en amerikansk dramafilm fra NEtflix, der handler om Barack Obamas unge år på universitetet Columbia i New York anno 1981. Obama bliver spillet af den unge skuespiller Devon Terrell i sin spillefilmsdebut. Filmen blev vist på Toronto International Film Festival i september og har allerede modtaget rosende ord fra anmelderne. Fantasy gyserdrama hvor Vanessa "Van" Helsing redder verdenen fra uhyggelige vampyrer. Britisk-amerikansk musicaldrama fra 2012. Medvirkende: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried og Eddie Redmayne. Computeranimeret serie skabt af Guillermo del Toro, der blandt andet står bag filmen 'Pan's Labyrinth'. En tv-serie om tidsrejser med Eric McCormack i hovedrollen. Han er bedst kendt som Will fra 'Will & Grace'. Anden sæson af den japanske manga-serie. Doku-serie der følger Vine-stjernen Cameron Dallas i hans bestræbelser på at gøre karriere inden for andet en sociale medier. Dramafilm fra 1998 med Edward Norton i hovedrollen. Handler om nynazister i Los Angeles. Film fra 1959 med Charlton Heston i hovedrollen.

Der er god grund til at lade øjnene hvile på skærmen i december.

Man skulle tro, at vi vælger at se serier, fordi de er spændende og medrivende. Men en ny undersøgelse viser, at der midlertidigt er en anden udbredt grund til, at danskerne sætter sig foran skærmen og trykker 'play'.

Hver tredje dansker fortæller nemlig i undersøgelsen, som er lavet af Voxmeter for Viaplay, at de har set en eller flere serier, alene for at kunne tale med om dem i kantinen.

Blandt danskerne i alderen 18-29 år er det hver anden, der vælger at "ofre" deres tid på serier, "bare" for at kunne følge med i samtalerne med vennerne.

Like MX Kendte, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet film og serier.

Det er fantastisk.
Sådan lyder den umiddelbare reaktion på undersøgelsesresultatet fra Manou Messmann, der er ekspert i forbrugeradfærd til metroxpress.

- Undersøgelsen vidner om, at lige gyldigt, hvor meget teknologi, du trækker ned over hovedet på folk, så er vi sociale mennesker, der søger fællesskabet, siger hun.

Så sker det: Gilmore Girls klar til Netflix - se den nyeste trailer her
Så sker det: Gilmore Girls klar til Netflix - se den nyeste trailer her

Hun ser ellers flere og flere, der sidder side om side med hver deres iPad og hver deres serie. Det har den digitale udvikling nemlig muliggjort, og det fjerner os fra hinanden.

- Vi er så vant til, at alt er så brugerorienteret – alt skal være på dine præmisser, tilpasset dine behov. Det betyder desværre, at vi misser en del af fællesskabet. Vi bliver for egocentreret og meget dårligere til at rumme hinanden og tilpasse os andre mennesker. Derfor er jeg glad for at høre undersøgelsesresultatet, siger Manou Messmann.

Fire tv-serier der forudsagde fremtiden skræmmende præcist
Fire tv-serier der forudsagde fremtiden skræmmende præcist

- Mennesket har brug for at mærke hinanden og se andre i øjnene. Paradoksalt nok er serier både en del af teknologien, men det er også serierne, der giver os et fælles emne at snakke ud fra, siger hun.

TV-serier er godt for parforholdet
TV-serier er godt for parforholdet

Og netop serier er faktisk ganske glimrende at tale om i frokostpausen, forklarer forbrugeradfærdseksperten:

- Vi kan have svært ved at stille de dybe spørgsmål til hinanden. Snakken om serier er derimod nem. Den er nemlig mere overfladisk men alligevel så dyb, at man stadig kan fornemme, hvem man taler med, siger hun.

 

LÆS OGSÅ: Netflix annoncerer sin første skandinaviske tv-serie

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse film og serier kommer på Netflix i november

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx