Af Mikkel Kofod - 27/10-16 04:38

3 grunde til at se ’Familien fra Lærkevej’3 grunde til at se ’Familien fra Lærkevej’

Her er tre grunde til at se DR's populære serie.

storybild

(Billede: PR)

Mens DR kører intrigerne op i anden sæson af ’Bedrag’, og HBO’s ’Westworld’ har et gigantisk budget og tungt, filosofisk tankegods, er det muligt at komme ned på jorden med en dokumentarserie om en ganske almindelig familie, der bor i Danmark, nemlig familien Mahmoud fra Lærkevej.

Abdel springer ud for åben skærm: Jeg er til mænd
Abdel springer ud for åben skærm: Jeg er til mænd

Tre grunde til at se ’Familien fra Lærkevej’


Titlen er (selvfølgelig) et ordspil på TV3’s reality-serie ’Familien fra Bryggen’, der følger Linse Kessler og hendes farverige omgangskreds. Det er ’Familien fra Lærkevej’s store styrke, at den ikke jagter de outrerede personligheder, men interesserer sig for sine karakterer, netop fordi de er helt almindelige.

Se billedet: Smuk dansk skuespiller gift med sin sexede popstjerne
Se billedet: Smuk dansk skuespiller gift med sin sexede popstjerne


Okay, HELT almindelig er familien Mahmoud måske ikke. Den ældste af familiens fire børn er den kendte tv-journalist Abdel Aziz Mahmoud, og familien er muslimske indvandrere. Men det er netop seriens store styrke, at den ikke ignorerer dette faktum, men stadig lader genkendeligheden i familiesituationerne træde frem, som var det en stereotypisk dansk familie.

Modne mænd øser ud af deres livserfaring
Modne mænd øser ud af deres livserfaring


Det er virkelig forfriskende at se en familie med muslimsk baggrund fremstillet på en måde, hvor det netop ikke skal handle om det. Det giver nye nuancer til diskussionen om flygtninge og indvandrere i Danmark, at det, serien handler om, ikke er krig og overførselsindkomster. Og så er den store familie rasende godt selskab.

’Familien fra Lærkevej’ kan streames på Dr.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx