04/10-14 08:06; Opdateret: 04/10-14 08:39

DR’s store millionsatsning anklages for at skævvride historienDR’s store millionsatsning anklages for at skævvride historien

Voldsom kritik af DR's dramasatsning for at skævvride historien.

storybild

Ole Bornedal (Billede: Polfoto)

På næste søndag er der premiere på Danmarks Radios store dramasatsning ”1864”, som har kostet omkring 173 mio. kr. at lave.

Men allerede inden danskerne har haft mulighed for at se det første afsnit, er der voldsom kritik af serien for at skævvride historien.

Historikeren Rasmus Glenthøj, der netop har udgivet den anmelderroste bog ”1864”, har set de første tre af seriens otte afsnit og er ikke imponeret.

Uheldigt: DR's milliondyre TV-serie gik i sort
Uheldigt: DR's milliondyre TV-serie gik i sort

- Jeg frygtede, at historien blev fortalt fuldstændigt skævt, ligesom jeg frygtede, at der ville komme en overdrevet nutidig politisk vinkling på det. Og begge ting er sket, siger han.

- Historien om 1864 er så kompliceret, at man bliver nødt til at hugge en hæl og klippe en tå. Det er fair nok, men her er man røget ud på et overdrev, hvor man skævvrider historien, siger Rasmus Glenthøj.

Ole Bornedal, der både har instrueret og skrevet den store tv-satsning, er ikke overrasket over kritikken, men er ikke enig.

Her er traileren til DR's nye storsatsning
Her er traileren til DR's nye storsatsning

- Jeg har lænet mig op ad Toms Buk Swientys historie og de historier, som ”Slagtebænk Dybbøl” er baseret på, som i øvrigt er den anerkendte historie bredt i Danmark, siger han.

- Der er jo en hel del historiske spidsfindigheder, hvor man har måttet skære til for at gøre det mere struktureret. Så på dramaets alter er der detaljer, som måtte udelukkes, siger Ole Bornedal

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx