Af - 15/02-14 21:23

Kinesere vandt prestigefyldt filmpris i BerlinKinesere vandt prestigefyldt filmpris i Berlin

Den prestigefyldte pris Guldbjørnen gik ved filmfestivalen Berlinalen til den kinesiske film "Bai Ri Yan Huo".

storybild

Liao Fan har fået Sølvbjørnen for bedste mandlige skuespiller ved Berlinalen, og nu har filmen Bai Ri Yan Huo fået Guldbjørnen. (Billede: Polfoto/Liu Yinan)

Guldbjørnen ved den 64. internationale Berlinale gik lørdag aften til Kina.

Vinderen af hovedprisen blev Diao Yinans krimidrama "Bai Ri Yan Huo" med den engelske titel "Black Coal, Thin Ice".

Filmen foregår i en navnløs provinsby, hvor der over flere år finder en række mystiske mord på mænd sted. Mistanken samler sig om en smuk kvinde, der arbejder på et lille renseri, og som synes at have kendt alle mændene.

Trier provokerer ved Berlinalen
Trier provokerer ved Berlinalen

Tidligere på aftenen gik filmens mandlige hovedrolle, Liao Fan, på scenen i Berlinale Paladset ved Potzdamer Platz og modtog Sølvbjørnen for bedste mandlige skuespiller.

"Black Coal, Thin Ice" tog hovedprisen foran blandt andet den svenske krimikomedie "Kraftidioten" instrueret af Hans Petter Moland, og som danske Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskript til.

Derudover vandt det kinesiske krimidrama foran den amerikanske drengefilm "Boyhood", hvis instruktør, Richard Linklater, kort forinden var løbet med Sølvbjørnen for bedste instruktør.

København skal være europæisk filmhovedstad
København skal være europæisk filmhovedstad

Blandt festivalens øvrige priser var også bedste skuespillerinde, der gik til Haru Kuroki for sin præstation i filmen "Chiisau Ouchi", og bedste manuskript, der gik til Dietrich og Anna Brüggermann for deres manuskript til den tyske film "Kreuzweg".

Juryens store pris, Sølvbjørnen, modtog den amerikanske instruktør Wes Anderson for sin film "The Grand Budapest Hotel".

Der var ingen præmier til danske spillefilm under dette års festival, men da der fredag aften blev uddelt priser i Berlinalens program for unge over 14 år, Generation 14plus, tildelte den internationale jury en "special mention" til Kristoffer Kiørboes kortfilm "Søn".

Dansk skuespiller bliver stjerne i Berlin
Dansk skuespiller bliver stjerne i Berlin

Lidt dansk islæt var der dog alligevel over lørdagens prisuddeling, idet skuespiller Trine Dyrholm var en del af juryen, og hun uddelte prisen for bedste instruktion til Richard Linklater.

Trine Dyrholm har en del erfaring med den tyske festival fra film som "Lille soldat", "En kongelig affære" og "En soap", der alle tidligere var udtaget til festivalen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
LIGE NU: Medie - nu forlader...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx