Af - 30/01-14 19:00; Opdateret: 30/01-14 19:20

\"Nekrolog": Jacob Wilson er færdig med tv

Ung og naiv gik Jacob Wilson ind i tv-branchen med håb om en stor standup-karriere. Sådan gik det ikke. Tv-branchen viste sig for tung og kommerciel. Nu vender Wilson tilbage til udgangspunktet med en god, gammeldags standup-turné.

storybild

(Billede: TYCHO GREGERS JYLLANDS-POSTEN)

I 2009 var Jacob Wilson et af standup-branchens helt store håb. Slagelse-drengen havde deltaget i DM, turneret landet tyndt med sine vittigheder og var blevet radiovært på 100FM. Så var det, han kom til at sige ja til at være med i 'Fangerne på fortet' på TV3:

Jacob Wilson husker:

- Vi dystede mod de danske herrehåndboldspillere. Jeg var på hold med Torben Chris og Amin Jensen, tror jeg. De undervurderede os helt vildt, så vi vandt samtlige konkurrencer, hvilket betød, at de begyndte at bruge feje tricks. Jeg fik en knytnæve i nyrerne af Bo Spellerberg, inden man skulle ind i et rum. Det så man sjovt nok ikke på tv, haha.

Lars Hjortshøj er blevet for gammel til P3
Lars Hjortshøj er blevet for gammel til P3

- Det var egentlig meget sjovt at være med. Jeg havde set det som barn og var fascineret af alle opgaverne.

Han blev draget af tv-mediet og sagde året efter ja til at være 'Bingo Banko'-vært på TV2:

Jacob Wilson husker:

- Jeg havde sagt mit radio-job op, fordi det var for hårdt at stå tidligt op om morgenen, når jeg samtidig skulle optræde om aftenen. TV2 kaldte mig til casting, og derefter gik jeg derhjemme og sagde 'Bingo Banko' højt for mig selv. Det lød jo helt vanvittigt. Men de fortalte, at de gerne ville lave noget a la Jan Elhøjs gamle 'Zulu bingo', hvilket jeg syntes, var ret fedt, og da jeg fik min gode ven Simon Talbot som makker, sagde jeg ja tak.

Standup kostede kærligheden
Standup kostede kærligheden

- Vi fik rimelig frie hænder og legede os igennem første sæson. Men fordi det blev så stor en succes, blev det i sæson 2 alt, alt for styret. Alt for meget et reklameshow. Så vi endte med at sige op før sæson 3.

Wilson fortsatte som vikar på 'Go' Morgen Danmark'.

Jacob Wilson husker:

- Det var ret sjovt at prøve. Det var vildt at skulle balancere imellem at lave seriøse interviews og derefter tale om mad med en kok. Det er faktisk også noget af det, jeg snakker om i mit nye show. Det med at være fanget i et medie, hvor man ikke kan... Man må jo ikke sige sin mening. Man må ikke lave jokes! Så sidder man klokken syv om morgenen og skal interviewe Danmarks eneste mandlige heks, og så er man nødt til at tage det seriøst. Det er nærmest det værste, for en komiker at stå i sådan en situation.

- Ellers var det en fantastisk øvelse at lave 'Go Morgen Danmark', indskyder han.

Simon Talbot: Jeg isolerede mig
Simon Talbot: Jeg isolerede mig

Jacob Wilson blev herefter tilknyttet som fast spiller på 'Live Fra Bremen' som nyhedsværten. Det var en sjov tid, men han savnede at komme rigtig ud på standup-scenerne.

- Jeg har egentlig aldrig haft en drøm om at lave tv. Det har bare været et medie, man har brugt for at få promoveret sin standup. Senere finder man ud af, at der jo ikke kommer flere og ser ens show, bare fordi man har været på tv.

Derfor vender han fra på tirsdag tilbage til udgangspunktet og tager på landsdækkende standup-turné med showet 'Det ser du ikke på tv'. Han vil ikke røbe så meget om showet, men vi kan afsløre, at han starter i Holbæk.

Kendt komiker gået ned med stress
Kendt komiker gået ned med stress

Og Jacob Wilsons eget tv-højdepunkt?

- Det var da Simon (Talbot, red.) og jeg vandt tv-prisen i 2010 for årets bedste værter. Specielt det at vi vandt for 'Bingo Banko'. Hvis vi kunne få sådan et program til at fungere, måtte vi jo gøre et eller andet rigtigt.


LÆS OGSÅ: Hvem er sjovest: Magnus Millang eller Jeppe K?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx