Af - 30/09-13 11:07

Cecilie Frøkjær: Jeg ville aldrig være ansat i dagCecilie Frøkjær: Jeg ville aldrig være ansat i dag

TV 2 fejrer sin 25-års fødselsdag med et stort festshow, som bliver sendt på tv på lørdag. Mx.dk varmer op hele ugen og snakker i dag med Cecilie Frøkjær.

storybild

(Billede: Henrik Kloch)

Hvordan var din første arbejdsdag på TV 2?

- Den foregik midt om natten! Det var premieren på morgen-tv, og vi var stået ekstra-ekstra tidligt op – jeg tror, klokken var 3.30, da vi gik i gang. Og det var den 2. december 1996, så det var helt ekstremt mørkt. Jeg havde selvfølgelig sommerfugle i maven, men det gik så godt, og jeg var meget lettet bagefter. Så det var en dejlig morgen.

LÆS OGSÅ: Sådan ydmygede læge Cecilie Frøkjærs bryster

Hvordan skiller TV 2 sig ud?

- Det, som lykkedes for TV 2, dengang de brød monopolet, var at lave tv i øjenhøjde, at gøre tingene på en uhøjtidelig måde og kaste sig ud i det med dødsforagt og gåpåmod. Det var jo charme, selvtillid og lækkert hår, der bar kanalen igennem dengang. I dag er tv-virkeligheden en helt anden: Der er meget mere konkurrence, og det betyder, at der ikke er den samme tålmodighed og villighed til at lade ting vokse. Jeg ville jo aldrig være blevet ansat i dag. Jeg var ikke færdig på skolen, jeg var totalt ukendt, jeg kom bare ud ad mørket – det ville man jo aldrig turde at gøre på en stor satsning nu. Men dengang var det mere 'happy-go-lucky' og 'vi ser, hvad der sker'.

LÆS OGSÅ: Se TV2's første udsendelse


Hvem er det mest mindeværdige menneske, du har mødt på TV 2?

- Det er der mange, der spørger om, og det er også et rigtig godt spørgsmål. Men mit svar er rigtig kedeligt. Jeg har vel interviewet 15.000 mennesker i løbet af årene, og der er så mange øjeblikke, der har været ekstraordinære. Og det er alt fra mennesker, der fortæller personlige historier, til at stå over for dronningen.

Hvad ville du sige i en fødselsdagstale til TV 2?

- Jeg ville nok tale om, at jeg selv er blevet voksen på TV 2, og at jeg er sindssyg glad for at være her. Jeg ville afholde mig fra at give gode råd, men sige, at det er vigtigt at bevare gejsten. Det skal også være sjovt at arbejde her.

Hvordan var du selv som 25-årig?

- Der var jeg lige kommet ind på Journalisthøjskolen, og jeg var så lykkelig, for jeg havde tosset meget rundt og været ked af det, fordi jeg ikke finde ud af, hvor jeg hørte til. Jeg havde både læst dansk og psykologi, men fra 'day one' på Journalisthøjskolen følte jeg, at jeg var kommet i havn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx