Af - 19/08-16 13:29

Så meget minder ‘House of Cards’ om virkelighedens politikSå meget minder ‘House of Cards’ om virkelighedens politik

En politisk ekspert og rådgiver på tv-serien ‘House of Cards’ fortæller her, hvor meget serien minder om virkelighedens politik.

Bildstrecke im Grossformat »

- Kunne det ske i virkeligheden? Det er altid et spørgsmål, vi stiller os selv, når vi arbejder på ‘House of Cards’. Det er ikke sikkert, at det vil ske, men det kan ske, fortæller Jay Carson.

Han har arbejdet for politikere som Bill og Hillary Clinton og været politisk rådgiver på de første fire sæsoner af Netflix-serien ‘House of Cards’.

Denne Netflix-serie er den mest populære i Danmark
Denne Netflix-serie er den mest populære i Danmark

- Men vi laver ikke en dokumentar om, hvordan politik fungerer. Vi prøver at lave underholdning. En ting, der er galt med amerikansk politik, er, at folk er forvirrede over, hvad det er ægte og fiktion, fortsætter Jay Carson, da han bliver interviewet af den amerikanske ambassadør Rufus Gifford under Copenhagen TV Festival.

‘House of Cards’ handler om den ubarmhjertige præsident Frank Underwood, der sammen med sin kone vil gøre alt for at blive på toppen af amerikansk politik. Serien viser karaktererne fra deres værste sider.

Netflix afslører: Disse serier sluger vi på rekordtid
Netflix afslører: Disse serier sluger vi på rekordtid

- ‘House of Cards’ kan godt være med til at gøre politik mere upopulært i befolkningen, fordi den fremstiller politikerne på en bestemt måde. Serien burde ikke gøre politik upopulært, men det gør den, fordi folk ikke kender forskellen på fiktion og virkelighed, siger Jay Carson under Copenhagen TV Festival.

Han fortæller, at karakteren Frank Underwood ikke er baseret på en bestemt person, men at der er fundet inspiration fra mange mennesker i amerikansk politik igennem årene.

Dansk Playboy-model med i populær amerikansk tv-serie
Dansk Playboy-model med i populær amerikansk tv-serie

- Og nej, parret skal ikke forestille at være Bill og Hillary Clinton, men de er inspireret af powercouples fra virkeligheden. Serien er lavet i en tid, hvor kvinder, der før har stået i kulisserne, sagtens kan komme frem og blive en ligeværdig eller mere vigtig person end deres mand, siger Jay Carson.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx