Af Lotte Scharff - 30/12-17 22:12

Andrea vandt 'Den store bagedyst' - nu vader hun i tilbudAndrea vandt 'Den store bagedyst' - nu vader hun i tilbud

Siden Andrea Søllested vandt 'Den store bagedyst' i slutningen af november, er tilbuddene om at kreere en kage til et firma eller en forretning væltet ind.

Andrea Den store bagedyst

For blot få måneder siden var al virakken om Andrea Søllesteds person og kager fuldstændig ukendt land for den 50-årige selfmade kagekunstner. Men efter hun vandt Bagedysten for øjnene af ca 1,2 mio seere, der samtidig gør programmet til det mest sete, er tilbuddene væltet ind i hjemmet i Næstved.

»Jeg har arrangementer helt frem til september. Der stadig lidt huller her der. Men jeg kan godt leve af det«, fortæller Andrea Søllested til BT.

Før kageprogrammet levede hun hovedsageligt som freelanceskrædder for teatre, museer og lignende fra atelieret i hjemmet i Næstved.

Men fordi deltagerne i programmet er bundet af en kontrakt, hvor de ikke må at lave noget kommercielt de første to uger efter programmet, har Andrea  Søllested 'kun' nået fire opgaver siden midten af december.

»Det har været alt muligt forskelligt. Jeg har lige været i Herning, hvor jeg havde lavet store, flettede julehjerter som kager. Jeg skal også til Horsens den første weekend i januar, hvor det bliver mere nytårsagtigt«, fortæller hun.

I går var Andrea Søllested blevet hyret af brilleforretningen Louis Nielsen i Roskilde, der ringede til hende dagen efter det sidste program var sendt.

»Jeg fylder 50 år i dag, og det skal da fejres med kage. Og jeg var slet ikke i tvivl om, at vi selvfølgelig skulle have Andrea Søllested til at lave kagen«, fortæller brilleforretningens indehaver Jens Preisler.

Selv om vi ikke befinder os i et stort telt, er det alligevel som at være med i 'Den store bagedyst, da Andrea Søllested dybt koncentreret, men med overskud til at tale, stabler otte firkantede kagebunde op til to tårne ved at bore fire plasticrør ned i en kagebund og placere den næste bund ovenpå, indtil kagen er vokset til fire lag. Bagefter skal den dekoreres med briller lavet af chokolade og isomalt, så kagen kommer til at ligne et brillestativ pyntet med macarons, guld- og sølvkugler, blomster, chokolade og kransekage.

»Det var det her, Jesper (Søvndal, red.) forsøgte sig med i finalen, og som mislykkedes, fordi han brugte rør af pap, der selvfølgelig blev bløde af kagen. Dét har jeg lært af. Og den skal nok blive ret fantastisk, når jeg er færdig med den«, lyder det glad fra kagekunstneren.

Det gode humør og koncentrationen bliver bevaret, selv om hun gang på gang bliver forstyrret af kunder, der har genkendt den gråhårede kvinde med håret i hestehale. De skal lige hilse på og fortælle, at deres børn er store fans, og om de må tage et billede eller en selfie med 'Bagedystvinderen'. Det må de gerne.

Flere af de kommende kageopgaver er til hendes store fornøjelse i stil med denne, hvor Andrea Søllested, fuldstændig som i 'Den store bagedyst', har skullet være ekstra kreativ. Det passer hende særdeles godt. For efter hun vandt, har ambitionen været at kunne forene kager og kunst.

»Jeg glæder mig til at få lov til at lave det helt, vildt store projekt. Det er ikke kommet endnu. Men jeg har nogle ideer, og jeg har nogle som jeg skal have ringet og solgt min ide til. For jeg er rigtig tændt på at få ført det her videre«, lyder det lidt hemmelighedsfuldt, mens endnu en kagebund kommer på plads.

 

Billedtekst: Tilbuddene om at kreere kager for forretninger og virksomheder vælter ind til Andrea Søllested, efter hun vandt 'Den store bagedyst' tidligere i år. Foto: Lotte Scharff

BILLEDTEKST: Sådan ser den færdige 'brillekage' ud. Foto: Privat

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Forløst Brøndby-helt: 'Det her er et...
bt.dk
Mytedræber: Hjælper udstrækning efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx