Af Tinie Maibøll - 04/05-17 15:39

Husker du Pippi? I dag fylder hun 58 årHusker du Pippi? I dag fylder hun 58 år

Der er sket en del siden rollen som Pippi Langstrømpe.

storybild

Foto fra TV-serien om Pippi Langstrømpe. Karakteren Pippi blev skabt af forfatteren Astrid Lindgren under Anden Verdenskrig i 40'erne.

Der er sket lidt, siden den lille rødhårede, fregnede Pippi Langstrømpe første gang viste sig på skærmen. I dag fylder skuespilleren bag den frække børnekarakter, Inger Nilsson, nemlig 58 år.

Det er svært at spotte konkurrenterne til Astrid Lindgren, når det handler om at krone Sveriges konge eller dronning af børnelitteratur. Igennem tiden har hun leveret meget ikonisk børnelitteratur.

Hvem husker ikke 'Mio, min Mio', 'Brødrene Løvehjerte' og 'Ronja Røverdatter'? For slet ikke at tale om klassikere som 'Alle vi børn i Bulderby', og 'Emil fra Lønneberg'.

Men Lindgrens forkærlighed for gæve og til tider frække børnehovedroller stoppede ikke der. For der var jo også historien den lille pige med det store gå-på-mod og de ildrøde fletninger - nemlig Pippi Langstrømpe. I dag onsdag fylder Inger Nilsson, som spillede Pippi, 58 år.

Her ses skuespilleren ved Astrid Lindgrens begravelse i 2002. Foto:HENRIK MONTGOMERY

Inger Nilsson var kun otte år, da hun fik rollen som den bomstærke barneheltinde Pippi Langstrømpe - med det fulde navn Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdotter Långstrump. Siden uddannede Inger Nilsson sig som voksen på teaterskolen, men havde svært ved at finde roller, fordi imaget som Pippi hang ved.

Husker du Tommy og Annika? Her er de i dag
Husker du Tommy og Annika? Her er de i dag

Inger Nilsson har derfor måttet have arbejde ved siden af sin passion for skuespillet, for at kunne få tingene til at løbe rundt. Blandt andet arbejdede hun i en periode som lægesekretær.

Men heldigvis sneg det professionelle skuespil sig tilbage i Inger Nilssons liv. Hun har i de senere år har haft succes i Tyskland med rollen som retslægen Ewa Svensson i den tyske krimiserie "Kommissæren og havet".

Serien om Pippi i Villa Villekulla, den prikkede hest Lille Gubben og hendes abe Hr. Nilsson blev produceret i 1969 og rullede første gang over skærmen i 1973.

HJÆLP: Red Pippis kæledyr før svenskerne afliver det
HJÆLP: Red Pippis kæledyr før svenskerne afliver det

Selve fortællingen om Pippi skrev Astrid Lindgren allerede i 40'erne under Anden Verdenskrig. Historierne om den vilde eneboer, der sov med fødderne på hovedpuden og havde en kuffert fuld af guldmønter, var egentlig tænkt som en gave til Astrid Lindgrens datter i hendes 10-års fødselsdagsgave. Men siden er historien gået over i litteraturhistorien og er også blevet en gave til mange flere børn igennem tiderne.

Kilder: Expressen, SVT og forfatterweb

LÆS OGSÅ: Husker du 'Pippi Langstrømpe'? Her er hun i dag

LÆS OGSÅ: Først lakridserne, så Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe og nu... det hudfarvede plaster

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Trend får turister til at blæse på...
bt.dk
DR ændrer kursen radikalt: 'Den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx