Af Sebastian Kirk - 04/01-18 20:47

Stor milepæl: Nu har 'Star Wars' overhalet 'Harry Potter'Stor milepæl: Nu har 'Star Wars' overhalet 'Harry Potter'

'Star Wars' og 'Harry Potter' ligger næsten side om side målt på omsætning i biograferne.

storybild

Mark Hamill som karakteren Luke Skywalker i 'Star Wars: The Last Jedi'.

Det helt store checkhæfte blev hevet frem, da Disney i 2012 meldte ud, at man havde købt Lucasfilm - og dermed rettighederne til 'Star Wars' - for svimlende 25 milliarder kroner.

Men i dag, fem år og tre film senere, ligner det næsten et røverkøb. Disney har i den grad bragt liv tilbage til George Lucas' 40 år gamle univers, og med den seneste film i rækken, 'The Last Jedi', har 'Star Wars' nu overhalet selveste 'Harry Potter' målt på biografindtægter.

Ifølge Star Wars News Net har de 10 biograffilm (inklusive animationsfilmen 'The Clone Wars' fra 2008 og 'Rogue One' fra 2016) rundet 53 milliarder kroner i omsætning i biograferne. De otte 'Harry Potter'-film (inklusive 'Fantastic Beasts' fra 2016) har 'kun' omsat for omkring 52,8 milliarder.

Tronskiftet sker på trods af, at 'The Last Jedi' i høj grad har delt vandene blandt publikum. De fleste anmeldere har været begejstrede, mens seriens trofaste fans er meget splittede.

LÆS OGSÅ: Netto havde ikke barnebarnets favoritpizza: Hans forslag gjorde bedstemoderen til millionær

Ikke desto mindre har episode otte i rækken været særdeles indbringende for Disney. Forleden rundede filmen en milliard dollar (6,2 millarder kroner) i omsætning, hvilket dog kun er omtrent halvdelen af, hvad episode syv fra 2015 tjente ind.

Om 'Harry Potter' kan tilbageerobre sin plads, får vi at se i 2018, hvor kapløbet fortsætter med nye film i begge universer. 'Solo: A Star Wars Story' har premiere den 25. maj, mens efterfølgeren til 'Fantastic Beasts', 'The Crimes of Grindelwald' lander i biograferne til november.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Æg og bacon om morgenen kan være nøglen til dit vægttab

Det er i øvrigt andenpladsen, de to filmserier kæmper om. For der er stadig et pænt stykke vej op til førstepladsen, som Disney sjovt nok også ejer: 'Marvel Cinematic Universe', der har en samlet omsætning på næsten 84 milliarder kroner.

Top-5: Mest indbringende filmserier

1. 'Marvel Cinematic Universe': 83,5 mia. kr.

2. 'Star Wars': 53,7 mia. kr.

3. 'Harry Potter: 52,8 mia. kr.

4. 'James Bond': 43,7 mia. kr.

5. 'Ringenes Herre/Hobitten': 36,4 mia. kr.

Kilde: The-numbers.com

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx