Af - 15/06-15 14:46

Det gjorde de bare ikke (igen): Blodbad i GoTDet gjorde de bare ikke (igen): Blodbad i GoT

Ufattelig, royal ydmygelse og en blodig afsked med endnu en elsket hovedperson gør årets sæsonafslutning på Game of Thrones til endnu en hjerteskærende affære. ADVARSEL: SPOILERE I ARTIKLEN

storybild

Sansa Stark sammen med sin mildest talt ubehagelige mand Ramsay Bolton. (Billede: Polfoto)

Hvorfor bliver man ved med at investere sin tid og sine følelser i 'Game of Thrones', når alle de personer, man holder af, bliver slagtet på blodig og uretfærdig vis?
Det spørgsmål stiller mange fans af HBO's monster-succes sig selv (igen), efter afslutningen på sæson 5, hvor den måske mest elskede tilbageværende figur måtte lade livet.

Det er nu, du skal holde op med at læse, hvis du ikke vil vide, hvem det er.

Advarsel

Spoiler-billede. Tryk for at vise.

Coldplay møder Game of Thrones i musical - og det er magisk
Coldplay møder Game of Thrones i musical - og det er magisk

Personen er Stark-bastarden Jon Snow, som bliver udråbt til forræder og hugget ihjel af sine egne. Sæsonen slutter med et close-up af den elskede helt, mens livet forlader hans sørgmodige øjne.
Endnu en grum skæbne for Stark-familien, der som bekendt mistede en god del af slægtstræet under den allerede legendariske 'Red Wedding'-scene i sæson 3.

Game of Thrones slås mod pirateri
Game of Thrones slås mod pirateri

Også den grusomme Stannis Baratheon bliver slået ihjel - efter alt at dømme. Man ser kæmpekvinden Brienne dømme ham til døden, da hun finder ham hårdt såret efter et mislykket angreb på seriens helt store skurke, Bolton-klanen, hvorefter kameraet kigger væk, mens hun tilsyneladende gør det af med ham.

Under slaget mellem de to hære forsøger Sansa Stark at flygte i sikkerhed fra sin blodtørstige ægtemand Ramsay Bolton, og ingen ringere en Reek, tidligere Theon Greyjoy, træder endelig i karakter og hjælper hende på vej.

Fans indrømmer sexfantasier om Game of Thrones
Fans indrømmer sexfantasier om Game of Thrones

Hendes skæbne står dog hen i det uvisse, og vi må nu vente et helt år på at finde ud af, om hun endelig får lidt vind i sejlene.

Heller ikke kongemoderen Cersei Lannister får nogen god afslutning på sæsonen. Hun erkender at have horet for at slippe ud af sit fangenskab, og bliver derefter klippet korthåret og tvunget til at gå nøgen gennem byen King's Landing til offentlig ydmygelse i en lang og intens scene, som kan få selv hendes største hadere til at få ondt af hende.

Game of Emojis: Få et hurtigt overblik før sæson 5
Game of Emojis: Få et hurtigt overblik før sæson 5

Imens mister hendes datter Myrcella efter alt at dømme livet på vej hjem fra sit eksil i Dorne som gift-offer for Oberyn Martells hævngerrige søstre.

Internettet er helt som ventet gået bananas efter sæsonafslutningen, hvor mange klynger sig til håbet om, at Jon Snow, spillet af Kit Harington, bliver genoplivet - måske endda som white walker.

Men Kit Harington har tilkendegivet, at hans rolle i Game of Thrones er slut.
- Jeg er død. Jeg kommer ikke tilbage næste sæson. Det er alt, hvad jeg kan fortælle dig, siger Harington til Entertainment Weekly.

Til de drageinteresserede kan vi til slut afsløre, at dragemoderen Daenerys Targaryens skæbne er... usikker. I hendes sidste scene bliver hun omringet af krigere til hest - og det vides ikke, om de er venligt- eller fjendtligtsindede.

LÆS OGSÅ: Ungdomspartier i 'krig:' Hvem har lavet den bedste plakat?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
'Løkkes tweet til Trump er kikset,...
bt.dk
Politiet sætter rekord: Har fundet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx