Af - 20/11-15 15:44

TV: Jessica Jones er ikke en superhelt med høje hæle og store patterTV: Jessica Jones er ikke en superhelt med høje hæle og store patter

Netflix er klar med endnu en Marvel-serie efter ‘Daredevil’ blev en succes tidligere på året. Den hedder ‘Jessica Jones’ og har en kvindelig superhelt i hovedrollen.

- Det er et skridt i den rigtige retning for kvinder på tv, siger Krysten Ritter, da metroxpress møder den amerikanske skuespillerinde.

Hun spiller titelrollen i den nye Netflix-serie ‘Jessica Jones’, som har premiere på streamingtjenesten i dag. En superhelteserie, der er baseret på tegneserien ‘Alias’.

For en gangs skyld er det en kvinde med overnaturlige kræfter, der står i spidsen, og det er vigtigt, mener Krysten Ritter.

TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial
TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial

- Jeg føler, at der er noget på spil her, fordi det er så banebrydende. Kvinder bliver repræsenteret på en ny måde, siger Krysten Ritter til metroxpress.

Jeg elsker, at jeg ikke er en superhelt i høje hæle og har kæmpe bryster. Det var heldigvis ikke noget, der betød noget i denne her serie.

Handlingen udspiller sig i New York i årene efter den forfærdelige alien-invasion, der fandt sted i den første ‘Avengers’-film, der udkom i 2012.

Alle Marvels film og tv-serier hænger sammen på en eller anden måde. Jessica Jones er dog ikke ude på at redde verden, som de fleste andre helte er.

EKSKLUSIVT: Se første trailer til 'Den nye Daredevil'-serie fra Netflix
EKSKLUSIVT: Se første trailer til 'Den nye Daredevil'-serie fra Netflix

Derfor kommer serien til at skille sig ud fra resten af Marvel-universet, mener Krysten Ritter.

- Jessica Jones vil helst ikke involveres og holder sin egen verden meget lille. Hun prøvede at være en superhelt, og det gik ikke godt. Når vi møder hende, handler det mere om de mindre, personlige kampe, siger Krysten Ritter.

- Det gør serie lettere at relatere til på et menneskeligt niveau.

3 hurtige til Krysten Ritter: “Serien er først og fremmest en psykologisk thriller”

Du har tidligere spillet en central birolle i ‘Breaking Bad’. Kunne du bruge din erfaring fra dengang i denne serie?

- Jeg kiggede på denne rolle som noget helt nyt, så jeg brugte ikke mange ting fra min rolle i ‘Breaking Bad’. Men den tv-serie har formentlig hjulpet mig med at få det her job. Det har alle mine tidligere roller - både i komik og drama, fordi Jessica Jones er en alsidig karakter. Der er drama, hun er sjov, hun er en badass. Hun har superkræfter, så jeg fik lov til at lave stunts.

Har du drømt om at spille superhelt?

- Jeg har aldrig forestillet mig selv som en superhelt, for jeg ligner ikke en. Men jeg elsker Jessica Jones, fordi det er en psykologisk karakter. Jeg elsker thrillere og mordgåder. Serien er først og fremmest en psykologisk thriller - derefter en superhelteserie.

Du spiller en figur, som allerede er kendt hos tegneseriefans. Giver det et ekstra pres?

- Nej, det må man som skuespiller ikke gå at tænke på. I stedet følte jeg, at jeg havde meget inspiration at trække på, fordi der både var et godt manuskript, og jeg kunne læse mere om hende i tegneserien ‘Alias’. I øvrigt er hun ikke en særlig kendt figur. Det er ikke Supermand.

Netflix har denne forklaring på færre kunder end ventet
Netflix har denne forklaring på færre kunder end ventet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx