Af Mads Brandsen - 15/11-17 20:56

Røg ud af 'Den Store Bagedyst': Ærgrer sig over ikke at have brugt smart trickRøg ud af 'Den Store Bagedyst': Ærgrer sig over ikke at have brugt smart trick

SPOILER-ADVARSEL: Denne artikel indeholder detaljer om det fjerde afsnit af 'Den store bagedyst'.

storybild

Den store bagedyst sæson 2017. Anton Dahl Grue (Billede: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Deltagerne i onsdagens afsnit af 'Den Store Bagedyst' blev sat på seriøst svære prøver, som ville hyle selv den mest erfarne kagebager ud af den. Soufflé, der er verdensberømt for at falde sammen, flettet brød, der kræver helt skarp finmotorik og en såkaldt nøgenkage - hvor kanterne ikke er dækket til, så det dermed afsløres om lagene står lige så skarpt, som dommerne drømmer om.

Mens Anton Dahl Grue fra Lyngby bestod første udfordring med bravour, gik det ikke helt godt med brødet, mens kagen i flere lag endte som den totale fiasko.

»Vi bliver nødt til at bedømme den som mislykket, lød den nedslående melding fra dommer Katrine Foged Thomsen, der ærgrede sig over Antons præstation, der førte til, at han røg ud af programmet.

Noget, han allerede antydede på sin Instagram-profil tildigere onsdag, hvor han lagde et billede op af sig selv og hashtaggede det med #zen.

»Det var egentlig bare for sjov. Måske et lille hint til aftenens afsnit. Det er et mørkt billede, hvor jeg prøver at bevare roen,« griner Anton Dahl Grue, da BT fanger ham på telefonen.

»Jeg vidste godt, der skulle et mirakel til at redde mig. Jeg er næsten sikker på, at jeg ryger ud. Og så alligevel, da Timm drejer hovedet og kigger over på mig og siger, at det er mig, der ryger ud, tænker jeg alligevel 'shit',« fortæller Anton Dahl Grue.

Når han tænker tilbage på programmet, er der særligt én ting, han fortryder. Noget, der kunne have ændret billedet helt.

»Når man laver en kage i to lag, skal man have noget til at holde den med. Jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke tænkte over det. Der ærgrer jeg mig selvfølgelig over. Jeg har fundet ud af bagefter, at man ofte bruger træpinde, når kagen bliver så tung. Det havde været federe at ryge hjem på, at de ikke kunne lide kagens udseende eller smag end på at den væltede, mens den var i køleskabet,« siger Anton Dahl Grue.

Det vides ikke, om nogle af de andre deltagere har benyttet sig af træpinde, men det blev i hvert fald ikke opdaget, da kagerne blev skåret ud.

Anton Dahl Grue er så småt kommet i gang med at bage igen. Efter programmerne tog han sig en pause.

»Jeg har kastet mig ud i nogle lidt sværere ting nu. Jeg er blevet mere bevist om, hvad jeg laver, hvordan det ser ud, og hvordan det smager,« siger han, der til daglig arbejder i en af Meyers' restauranter - og som ikke helt ved, hvad fremtiden bringer.

»Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med kage, dessert og mad, men hvad det skal være, har jeg ikke helt fundet ud af endnu,« lyder det fra 21-årige Anton Dahl Grue.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Efter Bayern-rygter: Her er Real...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx