Af Lotte Scharff - 03/11-17 16:32

Vanvittig forvandling: Så meget har 'Vild med dans'-stjernerne tabt sigVanvittig forvandling: Så meget har 'Vild med dans'-stjernerne tabt sig

Det er hårdt arbejde at være med i 'Vild med dans'. Og det kan ses.

storybild

Julia Sofia på gulvet i sin første dans sammen med partneren Frederik Nonnemann og før hun tabte 10 kg (Billede: Martin Sylvest)

I hver sæson af 'Vild med dans' er der mindst en deltager, som gennemgår et markant vægttab. I år er det den 19-årige You-tuber Julia Sofia, som har tabt sig så meget, at hun har måtte investere i en helt ny garderobe.

Siden 'Vild med dans' første gang blev vist tilbage i 2005, har der i hver sæson været en deltager, der, som en anden ælling i et H.C. Andersens eventyr, forlod den vante andedam og i stedet forvandlede sig til en smuk (og slank) svane.

I år er det den 19-årige blonde og smilende YouTube-stjerne Julia Sofia, der fredag efter fredag er blevet stemt direkte videre til næste program sammen med sin professionelle partner, Frederik Nonnemann.

»Jeg har tabt 10 kilo fra programmet begyndte til nu. Og hver gang jeg skal have syet en ny kjole på systuen, må de tage nye mål på mig«, fortæller Julia Sofia, der er gået en-to tøjstørrelser ned, til BT.

Det er selvfølgelig den daglige tre timer lange træning, der i første omgang har fået kiloene til at rasle af og konditallet til at vokse. Men det er meget andet end træningen, der gør, at kæbelinjen sammen med figuren langsomt men sikkert bliver skarpere i takt med, at ugerne skrider frem.

»Det er en superfed måde ikke kun at tabe sig på, men også komme i form på. Det er første gang, jeg går fra træning med så meget mere energi, at jeg har lyst til at komme igen dagen efter«, lyder det fra den 19-årige nydanser, der også er steget i dommernes agtelse.

'Hemmeligheden' bag er, at nydanserne også lærer at få så meget kontrol over deres krop, at de kan bærer den. Men også holde overkroppen stille, selv om hofterne vrider sig, og benene spjætter i en livlig jive, salsa eller cha cha. Eller i standarddansen, hvor kvinden skal holde overkroppen helt roligt og let tilbagelænet, selv om fødderne har travlt i en quickstep, vals eller slowfox. Begge dele kræver, at musklerne i overkroppen bliver brugt. Sidst men ikke mindst lærer især de kvindelige deltagere en masse af deres professionelle partnere om, hvad der klæder dem og fremhæver deres fordele.

Det kan Julia Sofia også nikke genkendende til. For efter hun har tabt 10 kilo og har fået et betydeligt smallere taljemål, duede det gamle tøj ikke længere.

»Frederik har været med mig ude og købe en masse nyt tøj, for jeg har været nødt til at få en ny garderobe. Det er rigtig dejligt«, lyder det glad fra Julia Sofia, der i aften skal danse wienervals.

Herunder kan du se en række før- og efterbilleder af nogle af de kvinder, der har tabt sig i løbet af programmet.

Deltag i afstemningen i bunden - hvem er din favorit i denne sæson?

Julia Sofia - har tabt sig 10 kilo indtil videre

Julie Berthelsen - tabte sig cirka fem kilo

Astrid Krag - tabte sig 11 kilo

Ane Høgsberg - smed 11 kilo på to uger

Anne-Mette Rasmussen - tabte sig, men ville ikke sige hvor meget

Ena Spottag - tabte sig, men ville ikke sige hvor meget

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx