Af - 04/09-14 13:09; Opdateret: 05/09-14 11:05

De skal spille EM 92-heltene i ny dansk film: Synes du de ligner?De skal spille EM 92-heltene i ny dansk film: Synes du de ligner?

Så har PeaPie og Meta Film løftet sløret for hvilke danske skuespillere, der skal spille de gamle EM-helte i en ny film om Danmarks europamesterskab i 1992. Synes du, de ligner?

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre i galleriet og se hvem der skal spille de andre EM-helte. Cyron Melvillle udtaler: "Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle. Brian Laudrup hører til min generation – jeg er vokset op med ham - og jeg har stor respekt for, at han altid har fulgt sit hjerte i de valg, han har truffet i sin karriere for at kunne finde sine rødder og sig selv. Jeg var kun 9 år gammel, da jeg så EM finalen med min mor og hendes kæreste, og jeg husker tydligt, at hun slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var 18 år og stod på Rådhuspladsen. Mikkel Boe Følsgaard udtaler: "Selvom jeg kun var 9 år gammel, husker jeg tydeligt, da vi vandt EM i 1992. Det er et nærmest magisk og drømmeagtigt barndomsminde. Jeg så alle kampene dengang og her startede min fodboldentusiasme. Jeg har brugt ufatteligt meget af mit liv på at se, spille og tale om fodbold, og det gør jeg stadigvæk. Da jeg var yngre, drømte jeg om en dag at spille på landsholdet. Desværre blev jeg aldrig opdaget, hvilket er mig en kæmpe gåde. Jeg går stadig med en helt klar tro på, at Morten Olsen ringer en af de kommende dage, men indtil da kan lidt af en barndomsdrøm gå i opfyldelse. Jeg får nu lov at trække i den rød/hvide trøje og får endda lov til at portrættere en af de mest sympatiske og seje sportsmænd, vi har haft i Danmark. En mand der hele sin karriere valgte med hjertet og som for altid skrev sig ind i historiebøgerne, da han scorede sejrsmålet mod Tyskland i finalen." Allan Hyde udtaler: "At skulle spille Flemming Povlsen er drømmerollen, selvom det er store sko at fylde ud, så det er også forbundet med en hel del ærefrygt. Jeg spillede selv rigtig meget bold, da jeg var yngre i BK Frem og troede, at jeg skulle gøre karriere som stjerneangriber. Desværre måtte jeg som 11 årig sande, at det ikke var der, min fremtid lå. Men nu går drømmen alligevel i opfyldelse! Jeg får lov til at være stjerneangriber på landsholdet!" OBS! Billedet af Esben Smed er fra filmen '2 Ryk og en aflevering' fra 2003. Johannes Lassen udtaler: "Jeg er meget stolt og beæret over at være med i denne film sammen med alle de fantastisk dygtige mennesker både foran og bag kameraet. Der var noget helt specielt over sommeren 92, som jeg husker tydligt, selvom jeg kun var 13 år. Det her er en film, der handler om sammenhold, viljen og troen på, at det umulige kan lade sig gøre, hvis man virkelig vil det. Den tanke kan jeg godt lide."

Da metroxpress tilbage i juni interviewede skuespiller Cyron Melville i forbindelse med filmen 'Lev stærkt' fortalte han, at han godt kunne tænke sig at spille Brian Laudrup i den kommende film om Danmarks europamesterskab i 1992.

Han skal spille Ricardo i filmen om 92-triumfen
Han skal spille Ricardo i filmen om 92-triumfen

Nu har PeaPie og Meta Film afsløret rollelisten for filmen - og sørme om Cyron Melville ikke får sin drøm til at gå i opfyldelse.

Filmselskabet skriver i en pressemeddelelse, at optagelserne til 'Sommeren 92' går i gang den 9. september i Göteborg og København og herefter forventes at få premiere i efteråret 2015.

Laudrup vil have Barcelona-stjerne
Laudrup vil have Barcelona-stjerne

Klik rundt i galleriet øverst i artiklen og se hvem der skal spille Brian Laudrup, Peter Schmeichel og alle de andre fodboldhelte.

OBS! Den vågne læser vil bemærke, at Michael Laudrup ikke var med til at blive europamester. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen hvilken rolle, han vil få i filmen - men han er med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx