Af Laura Rode Nygaard - 10/10-17 20:05; Opdateret: 10/10-17 20:37

Sangerinde i tårer 10 år efter: Får rørende besked fra afdøde NatasjaSangerinde i tårer 10 år efter: Får rørende besked fra afdøde Natasja

10 år efter Natasjas død får hendes gode veninde Karen Mukupa en rørende besked fra hende gennem en clairvoyant.

Karen Mukupa får kontakt til Natasja 10 år efter hendes død

Det er 10 år siden, den kun 32-årige sangerinde Natasja blev dræbt i en trafikulykke og efterlod et tomrum på den danske reggae-scene og i sin veninde Karen Mukupas liv.

Men i tirsdagens afsnit af Kanal 4-programmet 'Nærkontakt' får den efterladte veninde en besked, som gør hende både rørt og rolig.

44-årige Karen Mukupa, der selv er sanger, medvirker i tirsdagens afsnit af 'Nærkontakt', hvor kendte danskere angiveligt får kontakt til afdøde eller får deres fremtid forudsagt af programmets spirituelle eksperter for rullende kameraer.

Og her ønsker den afdøde sangerinde Natasja, med efternavnet Saad, ifølge den clairvoyante vejleder Sebbastian Lorantius at overbringe sin veninde et budskab.

»Hun siger faktisk tak til dig, for efter hendes død har du valgt at gå i hendes fodspor i forhold til at give den her livsglæde videre, men også i forhold til andre ting,« siger den 22-årige clairvoyant, mens Karen Mukupas øjenkroge bliver fugtige.

»Hun siger tak, fordi hun er blevet mindet. Hun er altså blevet mindet på en eller anden måde, og det har hun altså set, og det vil hun gerne sige tak for. Du har sat nogle ting i gang, som har gjort, at hun bliver mindet på den måde, som hun skal. Og der siger hun faktisk: 'Det havde du ikke behøvet'«.

Karen Mukupa var med i bilen, dengang Natasja blev kørt ihjel på Jamaica i 2007. Hun sad hos hende, mens hendes vejrtrækning blev mere og mere anstrengt og til sidst forstummede. Og i de ti år, der er gået siden det tragiske dødsfald, har hun gjort sit for, at Natasjas navn ikke vil blive glemt.

Og måske har hun gjort for meget, fortæller Karen Mukupa i programmet, og fortæller, hvordan hun ofte har været bange for at blive stemplet som 'hende, der ikke kan snakke om andet end Natasja'.

»Men det siger hun tak for. At jeg har æret hendes minde. Det er fantastisk,« siger en tydeligt berørt Karen Mukupa.

Karen Mukupa og Natasja dannede i begyndelsen af 90'erne bandet 'No Name Requested' med veninden McEmzee, men det var som solo-artist, at Natasja for alvor slog igennem. I 2005 udgav hun albummet 'Release', som blev hyldet af anmelderne.

Året efter tog hun til Jamaica for at arbejde på sit andet album. Det nåede dog ikke at udkomme, før hun den skæbnesvangre aften, 23. juni 2007, sammen med Karen Mukupa satte sig ind i en bil til Kingston efter PortMore Awards på Jamaica.

Karen Mukupa udgav i 2009 bogen 'Natasja', hvor hun beskriver rædselsnatten, som fik sin begyndelse, da bilens overmodige chauffør valgte at køre hasarderet med vilje for at lave sjov. Indtil bilen kom ud af kontrol og skred ud.

Her vågnede Karen Mukupa fortumlet op til mareridtet:

'Jeg kiggede tilbage og så Damian (chaufføren, red.) hive en person ud af bilen. Og det var først, da hun var helt ude, at jeg kunne se, at det var Natasja. Hun havde blodstænk på sig. Instinktivt begyndte jeg at råbe på en ambulance. Trafikken stoppede, og folk steg ud af deres biler for at se, hvad der foregik,' skriver hun i bogen.

Et ungt par bar Natasja ind i deres bil og bad Karen Mukupa sætte sig ved siden af.

'Jeg satte mig ind til Natasja på bagsædet, så jeg kunne holde hende oprejst under turen til hospitalet. Natasjas vejrtrækning blev mere anstrengt.'

Få måneder efter sin død udkom Natasjas færdige sange på albummet 'I Danmark er jeg født', som med 'Gi' mig Danmark tilbage' og 'Op med ho'et ven' blev en kæmpesucces, som Natasja aldrig nåede at opleve.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx