Af Thomas Brunstrøm - 30/06-16 09:18

FILMANMELDELSE: Overraskende vellykketFILMANMELDELSE: Overraskende vellykket

Komedien med Kevin Hart og Dwayne Johnson er bøvet, men unægteligt sjov.

storybild

‘Central Intelligence’ undgår de mest klicheagtige jokes om makkerskabet mellem en meget stor og en meget lille mand. (Billede: UIP)

Actionkomedien 'Central Intelligence' virker ved første øjekast som noget af en fuser. Komikeren Kevin Hart er et stort navn i USA, men er aldrig rigtig blevet til noget i Danmark, og hans seneste to film er her i landet udkommet direkte på dvd.

Plakaten til filmen antyder, at hele filmens komiske præmis er, at Kevin Hart er meget lille, og den anden hovedrolleindehaver Dwayne Johnson er meget stor. Og er krydret med tøhø-taglinen: "Saving the world takes a little Hart and a big Johnson".
Men 'Central Intelligence' er faktisk overraskende vellykket.

Daniel Radcliffe er åben for et ‘Harry Potter’-comeback
Daniel Radcliffe er åben for et ‘Harry Potter’-comeback

Handlingen tager sin begyndelse i high school, hvor Calvin (Kevin Hart) er skolens mest populære fyr, mens Robbie Weirdicht er mobbeoffer nummer 1 på grund af sit uheldige navn, sin trang til at danse under bruseren og sin voldsomme overvægt. 20 år senere er Calvin endt som tørvetrillende revisor. Han bliver en dag kontaktet af Robbie Weirdicht, som har vekslet 50 kilos fedt til ditto muskler og i øvrigt er hemmelig CIA-agent. Som nu i øvrigt har hele det øvrige CIA i hælene, fordi han mistænkes for at have stjålet nogle meget hemmelige satellitkoder. Hemmelig agent-klichéen.

Det her kan være den største Netflix-nyhed i år
Det her kan være den største Netflix-nyhed i år

Hele krimiplottet er dybest set noget vrøvl, men det fungerer også bare som skelet, for nogle ret opfindsomme actionscener, nogle fine biroller til bl.a. Aaron Paul (‘Breaking Bad’) og Melissa McCarthy og frem for alt en masse gøgl og ballade.

Ganske veloplagt gøgl og ballade, vel at mærke. Der er unægteligt kemi mellem Hart og Johnson, og hvor Hart stadig baserer meget af sin komik på at skrige sine replikker meget højt, overrasker Johnson med et ikke ubetydeligt komisk talent. Der er absolut intet af det, der udfordrer dine hjernemuskler, men nogle gange har hjernemusklerne også brug for en hviledag og trænger bare til nogen, der falder og slår sig på en sjov måde.

FILMANMELDELSE: ‘Hundeliv’ er et løjerligt udkantsdrama
FILMANMELDELSE: ‘Hundeliv’ er et løjerligt udkantsdrama

Instruktør: Rawson Marshall Thurber. Med: Kevin Hart, Dwayne Johnson

4/6 stjerner

Thomas Brunstrøm

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx