Af - 10/09-15 13:00

'Robinson'-deltager afslører: Øen flød med slikpapir'Robinson'-deltager afslører: Øen flød med slikpapir

En overrasket programredaktør kalder det uhørt og lover ændringer.

Bildstrecke im Grossformat »
Se deltagerne i galleriet - De var hinandens første kærester, da de var helt unge. De mødte hinanden igen 12 år senere og blev kærester igen. Tina var med i Paradise Hotel i 2011. - Mark var med i Big Brother 2014, Monique var med i Paradise Hotel 2015. De mødte hinanden til Susan Ks fødselsdag for få måneder siden. De har kysset lidt og kender ikke hinanden særlig godt. Robinson er som en date for dem. - Efter hjemkomsten fra Robinson Ekspeditionen er de to realitydeltagere officielt blevet et par. - Noam og Daniel vil gerne vise seerne, at ikke alle bøsser er som Gustav! Noam arbejder næsten tre fuldtidsjobs for at betale hans levestil. Daniel arbejder også meget. Derfor har de ikke meget fritid sammen, og Robinson-deltagelsen skal hjælpe dem med at lære hinanden bedre at kende på godt og ondt. - Den eneste lighed mellem Brian og Lene er, at de er lige stædige. Der gik lang tid før de flyttede sammen, da ingen af dem ville flytte. Det endte med at Lene ofrede sig og flyttede til Køge. - Nyforelskede på 23. år. Jesper bliver til grin i den lokale lystfisker-forening, hvis ikke han fanger fisk på øen. - Mikael var med i Robinson 2013 – røg ud med en skade. Mikael er med for at få revanche. Han vil gerne afslutte Robinson ordentligt. Sanne er med for at støtte ham, og Mikael mener, at hun er en stor pige, der godt kan klare sig selv. - De er begge adventure-fyre og med for udfordringen – og ikke mindst pengene! - Et virkelig sammentømret par, som måske trænger til at få rystet posen. De har været sammen i over halvdelen af deres liv. Hun var 14, og han var 16, da de fandt sammen. - De kan blive uvenner i en uge over et spil tegn og gæt. De er helt holdt op med at spille spil sammen. De er MEGET konkurrencemindede! - Er med for udfordringens skyld. - De skal giftes til august. Bianca er katolik, og derfor går de til bryllupsforberedelse hver mandag. De vil ikke stå i skyggen for hinanden. De slår sten/saks/papir for at finde ud af, hvem der skal tænde for tv'et. Kærestepar fra Aarhus, der ikke har den store bagage af eksotiske oplevelser sammen. Robinson bliver deres første store tur ud i verden.

Det kan godt være, at 'Robinson Ekspeditionen' bliver fremstillet, som 'en flok danskere på en øde ø', men hvis man tror, at deltagerne er isoleret som Tom Hanks var det i 'Cast Away', så kan man godt tro om igen. En af årets deltagere, Monique, afslører således, at øen flød med slikpapir.

- Når produktionen forlod os på øen, fandt vi også tit slikpapir. hmmm.. Sikke en øde ø? Vi kunne høre musik og glade dage, vi kunne se bål og meget mere.. Så øde var den ø da heller ikke?, skriver Monique von Appen på sin blog.

Anklage: TV3 hemmeligholdt den sande årsag til deltagers exit
Anklage: TV3 hemmeligholdt den sande årsag til deltagers exit

Pludselig hev hun chokolade op
Her lancerer hun i det hele taget en større kritik af produktionen bag 'Robinson Ekspeditionen'. Blandt andet var der en kvinde fra produktionsholdet, som i den grad manglede situationsfornemmelse:

- En morgen skal vi til et game, vi bliver hentet af en båd. Jeg er i båd sammen med et par fra mit hold, her sidder Bianca iblandt. Bianca sidder jeg overfor, og vi kan begge kigge over på en kvinde fra produktionen, som overraskende nok skal have et eller andet fra sin taske, hvem havde troet sine egne øjne, hun trækker en slags chokoladebar op. Ikke nok med det, så har hun allerede spist af den, så den er halv, skriver Monique, der ikke giver meget for kvinden.

- Man er seriøst klar til at gøre RIGTIG meget for mad, og ja det er du efter de små 4-5 dage.

TV3 skyder mod egen deltager: Kontraktbrud og snyderi
TV3 skyder mod egen deltager: Kontraktbrud og snyderi

Monique lægger i det hele taget ikke skjul på, at hun ikke er fan af 'Robinson Ekspeditionen'.

- Jeg har ikke bestilt ferie i år pga den tur. Den var frygtelig, selve turen derned tog 48 timer med en bustur på omkring 21 timer - det valgte de i stedet for at sætte os på et fly i en time. På turen derned fik vi intet af vide, dette vidste jeg i forvejen. Nåårh ja, vi fik forresten heller ikke mad på busturen udover chips og kiks? Er vi allerede begyndt? Bør vi ikke filme hvis vi allerede er startet?, skriver hun.

Hos TV3 kommer kritikken meget bag på programredaktør Jesper Kynde, der særligt er forbavset over, at der skulle være efterladt slikpapir på øen, samt at en fra produktionsholdet hev en chokoladebar frem foran deltagerne.

- Der er meget klare regler for, hvad man må og ikke må foran deltagerne, og man må ikke spise mad, slik eller ryge cigaretter. Vi har stor respekt for de udfordringer, de kaster sig ud i, siger Jesper Kynde, der fortsætter:

- Det er beklageligt, og jeg vil gerne sige tak til Monique, for det giver os noget konkret at samle op på, og jeg vil undersøge sagen nærmere. Det er ganske enkelt uhørt.

TV3: Det er uhørt
Ifølge Jesper Kynde gør man sit bedste for, at deltagerne føler sig respekteret. Derfor bliver reglen om ingen mad, slik eller cigaretter foran deltagerne da også gentaget gang på gang.

- Vi snakker om det til stort set alle redaktionsmøderne, og hvis en anden fra produktionen havde set det, så var der blevet rykket på det. At spise chokolade foran en deltager er respektløst og uhørt.

Hun nævner også, at de kørte i bus i 21 timer og kun fik chips og kiks. Hvordan kan det ske?
- Den er god nok, det var en bustur, der normalt tager fem timer, men der sker så det, at der var et trafikuheld, der fangede bussen ude i ingenting. Vi informerede deltagerne, men der var ikke så meget, vi kunne gøre. Næste år vil vi fragte deltagerne i flere og mindre biler i stedet for en stor bus, så der er bedre mulighed for at komme igennem, hvis det samme sker igen. Sagen er selvfølgelig beklagelig, men vi underrettede deltagerne om, hvad der foregik.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx