Af Christian Hansen - 08/12-17 17:26

DR-chef om julekalender: Jeg vil ikke kalde den noget lort, men…DR-chef om julekalender: Jeg vil ikke kalde den noget lort, men…

DRs kulturdirektør forklarede fredag, hvorfor radio-julekalenderen 'Jul i republikken' blev aflyst i sidste øjeblik.

storybild

DR-Byen ved Ørestaden i København onsdag den 23. august 2017. (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Tine Smedegaard Andersen har tidligere været meget forsigtig i sin udlægning af, hvorfor den licensbetalte julekalender ikke skulle sendes, men i radioprogrammet 'Mennesker og Medier,' fik hun svært ved at være lige så diplomatisk som hidtil.

Tine Smedegaard Andersen har gentagne gange - uden at uddybe - fastholdt, at det var en kvalitetsmæssigt 'samlet vurdering' af julekalenderen, der gjorde, at den blev aflyst dagen før, den skulle have været sendt.

Men da vært på 'Mennesker og Medier,' Kurt Strand', fredag spurgte hende direkte til hendes mening om julekalenderen, fik hun svært ved at holde tungen lige i munden. Værten spurgte slet og ret, hvorfor hun ikke bare kaldte den noget 'lort.'

»Jeg synes, det er rigtig vigtigt, når jeg står her som ansvarlig for den her kalender og ansvarlig for den proces, der har ført frem til det her resultat, at jeg lægger mine ord, så de lyder ordentlige. Men ja, jeg synes ikke, at resultatet levede op til det, vi skal som radiodrama.«

Da hun igen blev spurgt til, hvorfor hun ikke blot kalder julekalenderen 'noget bras, man ikke vil udsætte lytterne for,' lykkedes hun lige akkurat med at beherske sit svar.

»Måske er jeg bare et pænt menneske. Man skal tale ordentligt om tingene inde i radioen, og man skal også tale ordentligt om det, som nogle dygtige mennesker har arbejdet i månedsvis på at få frem,« siger hun og fortsætter:

»Der er en række hensyn, man skal tage, når man skal meddele sådan noget.«

Aflysningen af julekalenderen har sat gang i spekulationer om, at det fra DRs side kan skyldes frygt for det kommende medieforlig.

Det skyldes ikke mindst, at instruktør af 'Jul i republikken,' Lotte Svendsen, har forklaret, at DR-toppen blandede sig i produktionen, blandt andet fordi både Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og journalist på Information Georg Metz, medvirkede i julekalenderen. Det blev af unavngivne DR-chefer opfattet som for venstreorienteret, har hun fortalt.

BT forsøger at få en kommentar fra Lotte Svendsen.

'Jul i republikken' er instrueret af Lotte Svendsen og skrevet af Flemming Klem.

Julekalenderen har blandt andre Claes Bang på rollelisten.

Serien skulle have været sendt i P1 Morgen frem til juleaften, men blev i sidste øjeblik taget af programmet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk komiker single: Forholdet holdt...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Caroline Fleming har fået nyt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx