Af Mikkel Kofod - 17/12-16 13:41; Opdateret: 17/12-16 22:38

SØNDAG Kvinden bag ’Skam’: Vi ville fjerne presset fra de ungeSØNDAG Kvinden bag ’Skam’: Vi ville fjerne presset fra de unge

Julie Andem, kvinden bag ’Skam’, fortæller om sine intentioner med den norske webserie.

storybild

(Billede: PR)

De seneste måneder er den norske webserie ’Skam’, der følger en flok venner på et gymnasie i Oslo, blevet populær i hele Skandinavien, og nu har amerikanerne også fået øjnene op for serien, der for tiden kører som julekalender på DR3.

Svensk debattør raser: Derfor er 'SKAM'-William en potentiel voldtægtsforbryder
Svensk debattør raser: Derfor er 'SKAM'-William en potentiel voldtægtsforbryder

I den forbindelse har New York Times bedt seriens skaber, Julie Andem, fortælle, hvad hun lærte ved at bruge et halvt år på at rejse rundt i Norge og tale med teenagere som research.

- Teenagere i dag er under et enormt pres fra alle. Pres for at være perfekt, pres for præstere. Vi ville lave en serie, der fjerner presset, siger Julie Andem til det amerikanske medie. I modsætning til mange andre ungdomsserier er de voksne i ’Skam’ stort set fraværende. Når de unge har problemer, hjælper de voksne ikke.

GENIAL video: Se SKAM-slænget til reunion 25 år senere
GENIAL video: Se SKAM-slænget til reunion 25 år senere

- Jeg ville have, at de unge selv skulle løse deres problemer, siger Julie Adem, der dog peger på, at de unge også selv skaber problemerne:

- Da jeg var 16, brugte vi sex til at få kærlighed. I serien bruger de sex til at blive populære på Instagram. Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx