Af - 05/04-16 15:24

Ekspert: Derfor bliver 'X Factor'-deltagerne ikke til noget bagefterEkspert: Derfor bliver 'X Factor'-deltagerne ikke til noget bagefter

Embrace vandt fredag den niende sæson af 'X Factor', men kigger man i historiebøgerne, spås de ikke store chancer for videre succes. Hvordan kan det være?

Bildstrecke im Grossformat »

Citybois, Basim og til dels Martin under kunstnernavnet Saveus. Det er begrænset, hvor mange 'X Factor'-deltagere, der efterfølgende har holdt sig i live på hitlisterne efter en sæson på tv. Illusionen om at tv-programmet føder en ny dansk superstjerne bristede for mange år siden, men hvorfor er det alligevel at de ikke kan slå til?

ØV: Derfor må Embrace udskyde deres X Factor-præmie
ØV: Derfor må Embrace udskyde deres X Factor-præmie

- 'X Factor'-deltagernes største problem er, at de efter ni uger på tv mister deres mystik. En fyr som Mads Langer ved du måske noget om, men ikke alt. Vi ved alt om 'X Factor'-deltagerne. Vi ved, hvordan de bor, vi har set dem græde, vi har set dem le. I popmusik er det fedt også at have lidt mystik. Tag en mand som Jokeren, da han kom frem med Den gale pose. Hvis vi vidste, at han var en lægesøn fra Hillerød, og havde mødt hans søde lillesøster og set hans far fortælle hvor stolt han var, ville vi ikke tro på ham som hård rapper, vurderer musikekspert Henrik Milling, der mener programmet også har taget sin naturlige konsekvens af problemet.

Nu får Reem en pladekontrakt
Nu får Reem en pladekontrakt

- I de første sæsoner var de skråsikre på at de ville finde den næste store popstjerne. Nu handler det bare om at vinde 'X Factor', og jeg synes heller ikke, man ser de ultra seriøse sangere stille op. Selvfølgelig kan man sikkert finde et par stykker i mængden, men de fleste deltagere går bare efter at få tv-tid og få udfordret sig selv. Så betyder den videre karriere ikke så meget.

Jakob Bering var en af de håbefulde deltagere, der stillede op til 'X Factor' i sidste sæson og nåede til første liveshow. Han kalder 'X Factor' for et springbræt, men han har også en ambivalent følelse omkring sin deltagelse.

Stor succes: Embrace stryger til tops på iTunes
Stor succes: Embrace stryger til tops på iTunes

- 'X Factor' kan også være en 'forkert' vej at gå. 'X Factor' er ikke musik, men underholdning. Man bliver sat i bås, og man skal lade en dommer styre slagets gang. Det kræver tilvænning, og man kommer nok også til at ofre noget af sig selv.

Han stillede op af følgende grunde:

- Som en sidste udvej for at få min mor af nakken på mig. For at udfordre mig selv. Jeg har altid haft sceneskræk, og de få gange jeg har sunget foran andre, har jeg været rigtig fuld. Og så for at blive bedre.


LÆS OGSÅ: Efter 'X Factor': Mads Christian er klar til at stå i tøjbutik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx