Af - 03/04-14 18:00

Anders Lund Madsen på den lukkede: Måtte ikke få elektrochokAnders Lund Madsen på den lukkede: Måtte ikke få elektrochok

Den muntre vært sniger sig i aften ind bag murene på den lukkede afdeling for psykisk syge i Hvidovre.

storybild

Anders Lund Madsen. (Billede: Polfoto/arkiv)

DR-ikonet Anders Lund Madsen rammer i aften sendefladen med sit nye program ‘Sindssygehospitalet - med Anders Lund Madsen’. Her besøger han den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Hvidovre.

- Der er en opfattelse af, at det er et sted, hvor folk skriger og banker hovedet ind i væggen med spændetrøje på og får stød hele tiden. Det er lidt ærgerligt, for det er ret langt væk fra sandheden, siger Anders Lund Madsen til mx.dk.

Anders Lund Madsen elsker at skændes med kæresten
Anders Lund Madsen elsker at skændes med kæresten

Hvad går pengene til?
Der var ingen mørke fangehuller, som han formulerer det, der var ingen, der blev lagt i spændetrøje for hyggens skyld - og i det hele taget er livet på en lukket afdeling rimelig kedeligt, vurderer han på baggrund af det lille halve års tid, han har arbejdet med programmet.

- Jeg troede ærlig talt, at der skete mere på en psykiatrisk afdeling, for der bliver brugt virkeligt mange penge på psykisk syge, men jeg kan konstatere, at de penge i hvert fald ikke ender i lækre afdelinger og masser af aktiviteter, siger Anders Lund Madsen og fortsætter.

- Det er helt utroligt, så bumset det var. Der var et fjernsyn, P3 i radioen, et træningsrum med maskiner uden ‘wauw’-effekt og så en PlayStation 2. Det er ikke lousy, men der må godt nok være kedeligt at være spærret inde. Det mindede mest af alt om en trist højskole fra 70’erne, så det er i hvert fald ikke her pengene er endt, og det overraskede mig, hvor pauvert det er.

Video: Her ser Lund Madsen sig selv vinde en million
Video: Her ser Lund Madsen sig selv vinde en million

Måtte ikke få strøm
Undervejs stifter han bekendtskab med en kvinde, der skal have elektrochok. Og her fik værten nedbrudt en fordom, for det er faktisk slet ikke så slemt, som man umiddelbart kunne forestille sig.

- Elektrochok er meget kontroversielt, der er lidt frankenstein over det, og det er også noget mærkeligt noget. Men det er virkelig udramatisk. De ligger i en seng, får muskelafslappende medicin, bliver bedøvet og får strøm, og så har de det bedre dagen efter. Sådan var det i hvert fald med hende, vi fulgte, siger Anders Lund Madsen, der ikke selv måtte prøve.

- Nej, jeg måtte sgu ikke få elektrochok, jeg tror ikke, det ville være sjovt at prøve, men det kunne alligevel være meget interessant. Jeg er ikke ked af, at jeg ikke måtte, men jeg ville ikke være bange for det efter at have set, hvordan det fungerer.

Programmet kan ses klokken 21 i aften på DR1.

Efter million-sejr: 'Næste gang tager vi pengene selv'
Efter million-sejr: 'Næste gang tager vi pengene selv'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx