Af Thomas Brunstrøm - 08/09-16 04:23

FILMANMELDELSE: Prægtigt perverteret pølsefestFILMANMELDELSE: Prægtigt perverteret pølsefest

Seth Rogens forbudt-for-børn-animationsfilm er skingrende vanvittig.

storybild

Hvis du tænker på alle de platte ordspil om pølser, du kan komme i tanker om, når du stadig højst halvdelen af dem, der optræder i Sausage Party. (Billede: UIP)

Komikeren Seth Rogen fik idéen til ‘Sausage Party’ i 2007. Han og skuespillerkollegaen Jonah Hill kom til at diskutere, hvordan animationsfilm menneskeliggjorde legetøj, biler, dyr og så videre.

Så kom de til at snakke om, hvad der ville ske, hvis man benyttede samme greb med madvarer: “We very quickly realized that it would be fucked up”. Det har han helt ret i.

FILMANMELDELSE: Cool islænding trænger til medgang
FILMANMELDELSE: Cool islænding trænger til medgang

‘Sausage Party’ foregår i supermarkedet Shopwell, hvor alle madvarerne tror, at de kommer til en art paradis, når de bliver købt og båret ud af døren af menneskene.

Pølsen Frank er egentlig mest interesseret i at komme i lag med pølsebrødet Brenda Bunson, men opdager en dag, hvad der i virkeligheden sker med madvarer, når de havner i et køkken – og så tager begivenhederne for alvor fart.

Det lyder ganske tilforladeligt, men ‘Sausage Party’ er absolut ikke for børn – i USA er den blevet R-ratet, dvs. at man skal være mindst 17 år for at se den.

Det skyldes ikke mindst et ugudeligt antal bandeord og nogle utroligt eksplicitte sex-scener(!).

FILMANMELDELSE: Overraskende vellykket
FILMANMELDELSE: Overraskende vellykket

‘Sausage Party’ er i det hele taget helt umanerligt plat og hæmningsløst tåbelig, men selv om handlingen i første omgang lyder som noget en flok teenagedrenge, der lige har eksperimenteret med hash for første gang, kunne finde på, er den mere kløgtig end som så.

‘Sausage Party’ er en af den slags film, hvor man kan sidde med øjne på stilke og spidsede ører og stadig have fornemmelsen af at have misset en 10-20 jokes undervejs, fordi de simpelthen falder så tæt.

FILMANMELDELSE: ‘Hundeliv’ er et løjerligt udkantsdrama
FILMANMELDELSE: ‘Hundeliv’ er et løjerligt udkantsdrama

Filmen er blandt andet fyldt med mere eller mindre fiffige referencer til andre film – en scene, hvor en gruppe madvarer falder fra en indkøbsvogn og ud på gulvet parodierer åbningsscenen til ‘Saving Private Ryan’ og er decideret genial.

Der er også stor underholdning gemt i især filmens behandling af religion og religiøse konflikter – en jødisk bagel, der minder betænkeligt om Woody Allen har f.eks. konstant kontroverser med et arabisk fladbrød, primært fordi de begge mener at have ret til at stå på samme hylde…

FILMANMELDELSE: ‘Now You See Me 2’ har ikke mange esser i ærmet
FILMANMELDELSE: ‘Now You See Me 2’ har ikke mange esser i ærmet

Men mere overraskende gemmer der sig midt i al tøhø-vittighederne faktisk en fin, lille historie, der – i hvert fald indtil det sidste kvarter, hvor alt går HELT op i hat og briller – lige så godt kunne have været en Pixar-film. Hvis man ser bort fra alle de seksuelle referencer. Og volden. Og de nazi-agtige sauerkraut-dåser, der hader juice (jews). Og…

Instruktører: Conrad Vernon, Greg Tiernan. Med: Seth Rogen, Kristen Wiig
5/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx