Af Thomas Brunstrøm - 03/09-15 09:51

FILMANMELDELSE: 'Spionen fra U.N.C.L.E.' er cool koldkrigs-halløjFILMANMELDELSE: 'Spionen fra U.N.C.L.E.' er cool koldkrigs-halløj

Guy Ritchies spionthriller er mere form end indhold, men formen er sandelig sej.

storybild

Henry Cavill og Armie Hammer er et klassisk - men seværdigt - umage par. (Billede: WARNER)

Filmatiseringen af 'Spionen fra U.N.C.L.E.' har været så længe undervejs, at der snart ikke er nogen, der kan huske den tv-serie, den er bygget på. Det gør ikke så meget, for man behøver ikke nogen forhåndskendskab for at blive begejstret for den farverige actionsag. Henry Cavill ('Man of Steel') og Armie Hammer ('The Social Network') spiller henholdsvis amerikansk playboytype fra CIA og russisk småpsykopat med kort lunte fra KGB, der midt under den kolde krig bliver tvunget til at arbejde sammen og forsøge at opspore en atombombe i de forkerte hænder.

Filmen har stort set alle Guy Ritchies kendetegn, man kender fra 'Snatch', 'Sherlock Holmes' m.fl.: Sejt soundtrack, lækkert koreograferet action, hurtige flash backs, masser af smart ass-oneliners - og nu også krydret med masser af 60'er-coolness. Der er sandt at sige ikke meget substans bag den lækre facade, og man skal ikke have set mange spionthrillers for at få et deja vu eller to.

FILMANMELDELSE: Aldeles fremragende hjernegymnastik
FILMANMELDELSE: Aldeles fremragende hjernegymnastik

FILMANMELDELSE: Stop så de computerspilsfilm!
FILMANMELDELSE: Stop så de computerspilsfilm!

Efter en decideret fremragende intro (bl.a. med en Trabant-biljagt!) er det som om, filmen taber pusten lidt, og især den store finale er slet ikke spektakulært, som man kunne have håbet på. Filmen lever dog stadig højt på karakterer, der er så cool, at de næsten ikke kan være i sig selv (udover de to hovedroller går også svenske Alicia Wikander en god figur), og man skulle da være et skarn, hvis man ikke allerede begyndte at glæde sig lidt til 2'eren.

Instruktr: Guy Ritchie.
Med: Henry Cavill, Armie Hammer

4/6 stjerner

FILMANMELDELSE: Kasper Barfoed gør det umulige med ‘Sommeren ’92’
FILMANMELDELSE: Kasper Barfoed gør det umulige med ‘Sommeren ’92’

FILMANMELDELSE: Sværvægtsboksning i letvægtsklassen
FILMANMELDELSE: Sværvægtsboksning i letvægtsklassen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx