Af - 09/10-16 15:22; Opdateret: 10/10-16 14:43

Tidlig julegave: Stor nyhed for danske 'Skam'-fansTidlig julegave: Stor nyhed for danske 'Skam'-fans

Snart kan du se ’Skam’ med danske undertekster

Bildstrecke im Grossformat »

Netop som der i weekenden var premiere på tredje sæson af den ultrahypede norske ungdomsserie ’Skam’, kan DR3 nu afsløre, at de har købt rettighederne til at sende de første to sæsoner af serien med danske undertekster med premiere i december.

- Vi har ligesom alle andre fulgt ’Skam’ med store interesse, og nu er det endelig faldet på plads, hvilket vi er super glade for, fortæller kanalchef Steffen Raastrup til metroxpress.

GUIDE: SKAM på storskærm og kaktusfestival
GUIDE: SKAM på storskærm og kaktusfestival

- Der skal lyde en kæmpe ros til NRK, der har skabt en serie, som både er innovativ formidlet og publiceret. Det er en ungdomsserie, der virker og rammer målgruppen, og det har vi stor respekt for, for det er svært at lave.

Hos DR3 er de godt klar over, at hypen kører på sit højeste lige nu, og at der i internet-tid er lang tid til december, men de håber alligevel, at folk vil tage godt imod den.

Det hedder SKAM-stjernerne på Snapchat
Det hedder SKAM-stjernerne på Snapchat

- Vi kunne godt tænke os at udvide den til en bredere kreds af danskere. Både unge, men også de lidt ældre som stadig kan huske, hvordan det var at være teenager.

Har den været dyr at købe? NRK ved jo, at de sidder med et guldæg?

- Nej, det har den ikke. Vi har et godt samarbejde med dem, så der har ikke været dødsforhandlinger med hvæssede klinger i gang.

Mens vi venter på den danske oversættelse har Politiken lavet en guide til nogle af de mest uforståelige norske 'Skam'-udtryk.


Kødde - At joke eller lave fis med folk.

Føkke - Betyer at fucke. Bruges ofte når man driller eller tager pis på andre.

Serr - Kort for seriøst

Dritt/drit - Skid(e). Bruges ofte sammen med andre ord som kul, dritkul (cool/sejt) eller sekk, drittsekk (sæk, altså ment som en fornærmelse á la røvhul)

Ass
- Kort for altså

Se flere udtryk HER.

Slut med at vente: SKAM er tilbage med nye afsnit
Slut med at vente: SKAM er tilbage med nye afsnit


LÆS OGSÅ: 'Noora' fra tv-serien 'Skam' bad politiet om at Google hende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx