Af - 18/05-15 19:32

Hjørdis kvæler folk med glæde i ny tv-serieHjørdis kvæler folk med glæde i ny tv-serie

Vi kender Hjørdis som det naive og godtroende sidekick til Rita, men nu skal lærerinden stå på egne ben i mini-serien ‘Hjørdis’. Vi har snakket om serien med Lise Baastrup, som spiller den hjertevarme Hjørdis.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun minder slet ikke om Rita, men tv-seerne har kastet deres kærlighed på Hjørdis. Så meget kærlighed, at hun får sin egen mini-serie - ‘Hjørdis’ - på fire afsnit, som starter på TV2 i aften.

Selv om serien foregår på samme skole som i ‘Rita’, så bliver det alligevel en helt anden serie, fortæller Lise Baastrup, der spiller Hjørdis. Den kommer til at tage udgangspunkt i Hjørdis’ positive og naive univers - og bliver derfor mere familievenlig.

'Greys hvide verden'-seere fortvivlet efter chokerende plot-twist
'Greys hvide verden'-seere fortvivlet efter chokerende plot-twist

- Serien handler om at favne forskelligheder. I alle aldre er vi forskellige, og det skal vi blive ved med at være, ellers bliver det kedeligt. Men der er altid nogen, der bliver bange for folk, der er anderledes end dem selv, og så starter mobning på den måde, siger Lise Baastrup.

Derfor er mobning også et emne, der bliver taget op i første afsnit. Men hvordan vil Hjørdis egentlig tackle mobning?

Så skete det: Nogle har lavet Rachels ulækre trifli
Så skete det: Nogle har lavet Rachels ulækre trifli

- Hjørdis har lært at bekæmpe ild med ild. Hvis der er nogen, som mobber hende tilstrækkeligt, så giver hun dem tilbage af samme skuffe bare på en rigtig positiv måde. Hun bekæmper folk med alt for meget positivisme og kvæler dem i glæde, siger Lise Baastrup om den karakter, hun har spillet i tre sæsoner af ‘Rita’ og nu som hovedperson i sin egen serie.

Det er her, at den store forskel på Hjørdis og Lise er.

- Jeg ved godt, hvordan man skal skælde folk ud og sætte nogen på plads. Hvis jeg ser noget uretfærdigt, så siger jeg det med det samme, griner skuespilleren.

Verdens største tv-serie indtager København
Verdens største tv-serie indtager København

Lise Baastrup om sin egen skoletid:

Jeg var en af de gode elever i klassen, som var lidt irriterende, for jeg var god til alle fag. Der blev skrevet i min blå bog, at jeg det var provokerende, at jeg altid gik til fester og opførte mig, som om jeg aldrig gad at lave noget, men alligevel fik jeg lavet alle mine ting og fik gode karakterer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx