Af Mads Degn - 12/07-17 10:52

Familie var ved at drukne: Nu går strandgæsternes vilde redning verden rundtFamilie var ved at drukne: Nu går strandgæsternes vilde redning verden rundt

Lørdag d. 8. juli var en kraftig hvirvelstrøm ud for stranden Panama City Beach ved Floridas kyst tæt på at koste amerikanske Roberta Ursey og hendes to sønner, Noah på 11 år og Stephen på otte år, livet - men så trådte de øvrige strandgæster til.

storybild

Foto: Roberta Ursey

Det skriver The Washington Post og News Channel 7.

Inde ved strandbredden afventede politiet på stedet en redningsbåd, da der ikke var nogen livredder tilstede, og det fik de øvrige strandgæster til resolut at få igangsat en redningsaktion.

Lidt efter lidt blev der således formet en menneskekæde, som til sidst nåede ud til familien og de øvrige otte badegæster, som var fanget ude i strømmen - alle blev de hurtigt reddet i land.

»Det gik fra fem mennesker til 70 mennesker til sidst. Det tog et godt stykke over en time,« fortæller Jessica Simmons, som var en del af menneskekæden, til News Channel 7.

Hun tilføjer, at der blandt strandgæsterne udbrød jubel og eufori, da redningsaktionen var vel overstået.

Se strandgæsternes redningsaktion i videoen herunder:

Den afværgede tragedie opstod, efter Roberta Ursey pludselig mistede sine to sønner af syne. Pludselig fik hun øje på dem langt ude i vandet fanget i, hvad der skulle vise sig, at være en kraftig hvirvelstrøm.

»De skreg og græd, at de var fanget, og at de ikke kunne komme nogle steder,« fortæller Roberta Ursey til News Channel 7.

I stedet for at gå i panik sprang hun resolut ud i vandet i et forsøg på at redde sine to sønner i land. Det resulterede dog blot i, at hun sammen med dem blev fanget i hvirvelstrømmen, hvor de kæmpede for deres liv. Til The Washington Post fortæller Roberta Ursey, at hun flere gange var ved at give op, da hvirvelstrømmen blev med at hive hende ned.

Hun er taknemmelig over, at så mange mennesker valgte at hjælpe til.

Med på strandturen var også Roberta Ursey's mand og mor, hendes to døtre og en nevø. Roberta Ursey's mor, som ligesom de øvrige familie-medlemmer sprang i vandet for at hjælpe til, fik efterfølgende et hjerteanfald, som hun fortsat bliver behandlet for på hospitalet.

Ingen af de personer, som var fanget  ude i hvirvelstrømmen, kom noget alvorligt til.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx