Danske YouTube-stjerner: De andre lægger bare lort opDanske YouTube-stjerner: De andre lægger bare lort op

YouTuberne Robert og Jonas, kendt under navnet Oddmoles, langer ud efter deres YouTube-kolleger.

- De er pisse taktisk smarte. De andre YouTubere vælger kvantitet over kvalitet, så de lægger bare lort op, og fokuserer kun på, hvad der giver følgere.

Så hård lyder kritikken fra de to drenge Robert og Jonas på 18 år, der er kendt under navnet Oddmoles.

Medina svarer sin sure
Medina svarer sin sure "nabo" igen på Instagram

Drengene er trætte af, at deres YouTuber-kolleger ikke lægger videoer op af en ordentlig kvalitet, men blot laver hurtige videoer.

- Vi bruger lang tid på at lave vores materiale, vi skriver selv vores ting og vi har en rød tråd i vores historier. De andre YouTubere laver ligegyldigt indhold til små børn om kedelige hverdagsting, som de ved de små børn følger, lyder det fra drengene, der selv har 32.000 følgere.

Citybois er stadig brandvarme: Sådan overtager de Nik & Jays plads
Citybois er stadig brandvarme: Sådan overtager de Nik & Jays plads

Oddmoles-drengene er selv kendt for at lave practical jokes og gå til grænsen, men stilen, der er populær i udlandet, synes endnu ikke at være slået igennem i Danmark.

Oddmoles selv savner mere variation på YouTube:

- Den danske YouTube-scene er meget ensidig. Det er konstant det samme, der bliver lavet. YouTuberne ved, hvad der giver berømmelse og penge og tænker ikke i historiefortællinger. På tv er der både DR Ramasjang, Tv2 Zulu og Dr3. På YouTube er der kun DR Ramasjang, siger Oddmoles, som tror at de mange små børn ser andre ældre YouTubers for at have nogen at se op til.

Men hvordan skal den gode YouTuber så gøre? Drengene har et par gode råd til, hvordan der fokuseres mere på kvaliteten i de enkelte YouTube-videoer.

- Ingen udfordringer(prøver, hvor andre YouTube-brugere skriver, hvad YouTuberen skal. Som 7-sekunders udfordringen, hvor man skal sige tre dyr, der starter med B på syv sekunder).

- Vi gider heller ingen "subspecials", siger drengene.

Subspecials er videoer, der laves, hver gang YouTuberen når et rundt antal brugere.

- Brug i stedet noget tid på at lave en gennemtænkt historie. Alle kan lave en historie, hvor de sparker til en fodbold, og filme den på en halv time. Så redigerer de den på tyve minutter, og lægger den op og får 100.000 visninger, lyder den hårde melding fra Oddmoles.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx