Af Maria Christine Madsen - 18/01-18 11:58

Tv-stjerne raser over sine chefer i usædvanligt ærligt interviewTv-stjerne raser over sine chefer i usædvanligt ærligt interview

'Er I fucking sindssyge?'

storybild

Ellen Pompeo. (Billede: PAUL BUCK)

I tretten år har den amerikanske skuespillerinde Ellen Pompeo spillet hovedrollen i den succesfulde og populære serie 'Greys Hvide Verden'. Nu fortæller hun i et usædvanligt ærligt interview om alle de kampe og alt det drama, hun har oplevet ske, når kameraerne har været slukket. Særligt når det handler om løn.

Hun har netop underskrevet en ny toårig kontakt med ABC Studios, der står bag den populære lægeserie, hvilket menes at have sikret hende titlen som den højestlønnede dramaskuespillerinde på tv.

Alligevel er hun ikke bange for at kritisere folkene bag serien og være ærlig omkring de problemer, hun er stødt på, siden serien fik premiere tilbage i 2005 og foreløbig er blevet sendt i fjorten sæsoner.

Det sker i et interview med The Hollywood Reporter.

Den 48-årige skuespillerinde og mor til tre fortæller i interviewet, at det rent kontaktmæssigt var et afgørende øjeblik for hende, da seriens største mandlige hovedrolle - Patrick Dempsey - valgte at forlade showet i 2014.

»De kunne altid bruge ham som afpresningsmiddel mod mig: 'Vi har ikke brug for dig, vi har Patrick', hvilket de gjorde i årevis. Jeg ved ikke, om de også gjorde det mod ham, fordi vi diskuterede aldrig vores aftaler,« forklarer hun og fortsætter:

»På et tidspunkt bad jeg om at få 30.000 kroner mere end ham bare som princip, fordi serien hedder 'Greys Hvide Verden', og jeg er 'Meredith Grey' (hendes rolle i serien, red.). Det ville de ikke give mig. Jeg kunne være gået væk fra det dengang, men hvorfor gjorde jeg ikke det? Det er mit show, jeg er nummer et. Jeg er sikker på, at jeg følte, som mange andre skuespillerinder før har følt: Hvorfor skulle jeg forlade en god rolle på grund af en fyr? Det er kompliceret, men så finder man ud af: 'Jeg vil ikke lade en fyr drive mig ud af mit eget hus'.«

Patrick Dempsey. (Billede: JEAN-BAPTISTE LACROIX)

Efter Patrick Dempsey, der spillede rollen som Derek Shepherd, der i serien var gift med Meredith Grey, forlod serien, tog Ellen Pompeo på ferie i Italien for lige at komme lidt væk og fordøje det, der var sket, efter de to havde arbejdet sammen i ti år.

Det blev dog ikke til meget afslapning, for studiet bag serien begyndte at ringe til hende for at høre, hvordan hun havde det med 'den her fyr' eller 'den her fyr', som kunne overtage pladsen fra Dempsey.

»Jeg havde det sådan: 'Er I fucking sindssyge? Hvorfor føler I, at I skal erstatte denne person?' Jeg kunne ikke tro, hvor hurtigt studiet og tv-selskabet følte, at de havde brug for at få en penis med i serien,« forklarer Ellen Pompeo, der står frem for at diskutere løn for at bane vejen for andre kvinder i Hollywood.

Selvom mulighederne for en højere løn blev mulig, havde hun svært ved at bede om det. Noget, hun tilskriver det at være kvinde.

»Måske er det min irsk katolske opdragelse, men du har aldrig lyst til at blive opfattet som grådig. Eller måske er det bare for kvinder, at det et problem. En mand ville ikke have noget problem ved at bede om 3,6 millioner kroner pr. afsnit. For kvinder er det mere: 'Åh, kan jeg bede om det? Er det ok?',« forklarer skuespillerinden til The Hollywood Reporter.

Hun fortæller, at hun på det tidspunkt fandt ud af, at ABC Studios, der hører under The Walt Disney Company, havde tjent næsten 18 milliarder kroner på den populære lægeserie, siden den havde premiere.

»Når det er dit ansigt og din stemme, der har været en del af noget, der har genereret 18 milliarder kroner for en af de største virksomheder i verden, så begynder man at føle lidt: 'Okay, måske fortjener jeg en del af det her.«

Ellen Pompeo med sin mand Chris Ivery, som hun har tre børn med. (Billede: JIMMY MORRIS)

Sammen med mere i løn bad hun også om at få flere rettigheder. Blandt andet til at være med til at producere og instruere serien.

»Skuespil er kedeligt for mig. En skuespiller er den mindst magtfulde person på settet, og jeg er ligeglad med at jagte roller. I min alder er det også rimelig urealistisk. Det er ikke fordi, at jeg ikke vil medvirke i en fed serie på tv, men jeg kommer ikke til at få et nyt liv som en filmstjerne. Jeg er ingen fucking Julia Roberts,« siger Ellen Pompeo.

'Greys Hvide Verden' er foreløbig blevet vist i 14 sæsoner. Det er endnu ikke officielt bekræftet, at der kommer flere sæsoner, men med Ellen Pompeos underskrift på den toårige kontakt formodes det, at der kommer en 15. og 16. sæson.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx