Af - 13/02-14 07:45; Opdateret: 13/02-14 14:34

X Factor-favorit: Jeg er ikke den nye BieberX Factor-favorit: Jeg er ikke den nye Bieber

Unge piger på tværs af landet kalder 17-årige Mathis Chrøis for Danmarks Justin Bieber, men bookmaker-favoritten ser ikke sig selv som en kommende popkomet.

storybild

Mathias Chrøis går til hverdag i 10. klasse i Brøndby, og han regner med at stdere videre på gymnasiet efter sommerferien. (Billede: DR)

'Gift dig med mig!', 'Jeg er din største fan' og 'Jeg vil føde dine børn'. De mere end 20.000 fans på X Factor-favoritten Mathias Chrøis' Facebook-side, behandler ham allerede som en popstjerne.

Men den blot 17-årige sanger kigger ikke mod hitlisterne, når han skal finde inspiration. I stedet nævner han britiske Ed Sheeran og danske Mont Oliver som forbilleder.

Remee og Chief 1: Vi opfandt X Factor for 20 år siden
Remee og Chief 1: Vi opfandt X Factor for 20 år siden

- Det er mest folk- eller indiemusik, jeg bevæger mig i. Jeg er ikke til pop, og jeg er bestemt ikke en ny Justin Bieber, siger Mathias Chrøis, som dog ikke udelukker, at han vil lave sin egen fortolkning af den skandaleombruste canadier:

- Jeg har intet imod hans musik, og jeg kan godt finde på at tage en af hans sange - også for mine fans skyld. Men så laver jeg den om til min egen.

Her er X Factor-favoritten
Her er X Factor-favoritten

For selv om Mathias Chrøis ikke tænder for The Voice, når han skal udforske ny musik, er han godt klar over, at der ligger tusindvis af stemmer at hente hos de unge teenagepiger:

- Der er mange af dem, som lige har fået mobiltelefoner. De sidder helt sikkert og stemmer. Det er en rigtig god aldersgruppe, jeg relaterer til.

Her er årets ni 'X Factor'-finalister
Her er årets ni 'X Factor'-finalister

Det er dog ikke kun hvinende tøser, som Mathias Chrøis imponerer. Hos bookmakerne er 10.-klasseeleven også udråbt til klar favorit. Det påvirker dog ikke den selvsikre unge mand:

- For mig er det ikke et pres, det gør faktisk bare det hele federe. Det gør mig mindre nervøs, for jeg føler, at flere seere har min ryg, når de ser mig som favorit.

Når Mathias Chrøis i aften går på scenen, fremfører han De Dødeliges 'Sig Det' i et Nonsens-remix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx