Af - 10/03-15 21:13

Filmanmelder: Chuck Norris er verdens dårligste skuespillerFilmanmelder: Chuck Norris er verdens dårligste skuespiller

Den amerikanske skuespiller Chuck Norris fylder 75 år 10. marts, og det maskuline meme-ikon vil blive husket om 100 år, vurderer filmanmelder.

Bildstrecke im Grossformat »

- Chuck Norris døde for 20 år siden, døden tør bare ikke at fortælle ham det.

Man kan godt slå hårdt, selvom man fylder 75 år, i hvert fald ifølge et af de mange memes eller 'facts' der florerer om Carlos Ray Norris aka Chuck Norris på internettet.

Det sjove er alle de der memes, der er opstået. Det er med til at opbygge en hård myte om ham, for han er jo verdens dårligste skuespiller. Han er en træmand, der ikke kan udtrykke følelser, griner Christian Monggard Christensen, filmanmelder hos Information.

TV: Manden, alle frygter, fylder 75
TV: Manden, alle frygter, fylder 75

Chuck Norris er både skuespiller, verdensmester i karate, men i særdeleshed et viralt meme-ikon, der udstråler maskulinitet.

- Han er ikke så stor, som han var engang. Nu er han mere den sjove vits, man fyrer af, og det har gjort ham stor. Man gør jo lidt grin med ham, men det er med kærlighed og glimt i øjet, pointerer Christian Monggard Christensen.

Den amerikanske actionhelt har medvirket i 23 spillefilm, men er mest kendt for rollen i klassikeren 'Way of the dragon' fra 1972.

- Jeg har svært ved at vurdere, hvorfor han blev så stor. Han var en middelmådig actionstjerne, som trods alt havde nogen fysiske evner, som han fik det optimale ud af. Han blev kendt for at spille over for Bruce Lee, forklarer Christian Monggard Christensen.

TV: Manden, alle frygter, fylder 75
TV: Manden, alle frygter, fylder 75

Filmanmelderen mener desuden, at det er svært at se en Chuck Norris-film, med et 'straight-face' eller uden lidt nostalgi.

Den hårdtslående actionhelt kom frem i 70'erne og 80'erne sammen med Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal og Jean Claude Van Damme, og den rendyrkede fysik banede vejen frem.

- Da Chuck Norris kom ud havde man måske ikke de store forventninger, men han kunne få kampe til at så overbevisende ud på lærredet, forklarer Christian Monggard Christensen.

Myten slår manden

'Træmandens' teatralske evner eller mangel på samme kombineret med kristne, konservative holdninger var med til at skabe virale vittigheder.

Hvad laver Chuck Norris på Italiens VM-landshold?
Hvad laver Chuck Norris på Italiens VM-landshold?

- Flere myter er måske opstået, fordi man gør lidt grin med ham, fordi han er yderliggående og højreorienteret. Chuck Norris ved godt, at han ikke kan spille skuespil, men han kunne noget andet, og jeg tror, at han bifalder de her memes, pointerer Christian Monggard Christensen.

Den aldrende Chuck Norris bliver husket netop på grund af de her sjove 'facts'.

- Myterne eller joksene bliver hans eftermæle, og Chuch Norris vil blive nævnt i forbindelse med disse om 100 år. Det er ikke sikkert, at vi ville huske ham, hvis ikke de her memes var opstået, forklarer Christian Monggard Christensen, der refererer til endnu en Chuck Norris-meme:

BOOM! Meme-legendes mor sagsøger fyrværkerifirma
BOOM! Meme-legendes mor sagsøger fyrværkerifirma

Den her 'badass' kan gøre selv medicin syg, som Muhammed Ali engang sagde.

Læs flere memes her.

LÆS OGSÅ: Internettet håner ministres IT-evner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx