Af - 17/03-15 07:37

18-årige Fie Laursen: Jeg har det godt med, at jeg ikke har gjort 9. klasse færdig18-årige Fie Laursen: Jeg har det godt med, at jeg ikke har gjort 9. klasse færdig

Selvom det er lovpligtigt at følge undervisningen hele vejen til 9. klasse , så har blogger og Paradise-deltager Fie Laursen det godt med, at hun droppede ud.

Bildstrecke im Grossformat »

Egentlig er der undervisningspligt til og med det 9. klassetrin i Danmark. Men det har bloggeren Fie Laursen ikke taget så tungt, for hun droppede ud, før skolen var færdig.

I stedet har hun brugt de sidste tre år på sin blog

- At vente med uddannelse har betydet meget for mig, såsom at jeg har gjort min hobby til et arbejde, rejst verdenen rundt og indspillet musik i LA. Jeg har mødt mennesker og oplevet ting, som de fleste i min alder ikke kommer til - så jeg er glad for mit valg om at skubbe skolen til side og færdiggøre den senere i livet, fortæller Fie Laursen og tilføjer:

- Jeg er ikke en "fuck skolen" type. Jeg mener det er vigtigt at tage en uddannelse, ellers kan verdenen ikke fungere. Men hvis man har en fast og god indtjening, så er man også med til at støtte op om Danmark, når man betaler en god omgang i SKAT.

Fie Laursen raser: TV3 har skamklippet mig
Fie Laursen raser: TV3 har skamklippet mig

Undervisningsministeriet oplyser til metroxpress, at alle har pligt til at gøre 9. klassetrin færdig. Og dropper de ud af skolen, så er det skolens og i sidste ende kommunens pligt at sikre, at den unge gør skolen færdig.

I hvert fald indtil den unge bliver 18 år, for så er man voksen og ansvaret er dermed ens eget. Frederikssund Kommune, som Fie Laursen bor i forklarer, at de følger børns fravær nøje.

Teenagere hjælper hinanden ud af spiseforstyrrelser
Teenagere hjælper hinanden ud af spiseforstyrrelser

- Hvis fraværet skulle være bekymrende igangsættes en særlig indsats i samarbejde med forældre og ofte i samarbejde med kommunens familieafdeling med formålet at få børnene tilbage i skole i trivsel og med faglig udvikling til følge, siger Ulla Olin, der er skolechef i Frederikssund Kommune og uddyber:

- Med hensyn til Fie Laursens sag, så har Frederikssund Kommune gjort alt hvad vi skulle og haft mulighed for. Jeg ville meget gerne begrunde dette, men det kræver en fuldmagt fra Fie Laursen, siger Ulla Olin.

Robust rygte: Kendt blogger skal med på Paradise Hotel
Robust rygte: Kendt blogger skal med på Paradise Hotel

Fie Laursen fortæller, at hun bestemt har planer om, at gøre sin skole færdig på et tidspunkt, selvom det ikke er helt klart hvornår, det bliver:

- Jeg skal 100% tage min 9 klasse samt det der svarer sig til en HF, jeg har allerede styr på hvor det hele skal foregå, da min bedsteveninde også først har taget sin 9 klasse der og hun er 19.

Kendisblogger: Christopher hjalp mig over spiseforstyrrelse
Kendisblogger: Christopher hjalp mig over spiseforstyrrelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx