Af Christian Hansen - 09/08-17 20:06

Kongehuset efter chok-besked - derfor udtaler Prins Henrik sigKongehuset efter chok-besked - derfor udtaler Prins Henrik sig

Det har vakt stor furore at Prins Henrik har meldt ud, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin kone gennem 50 år, Dronning Margrethe.

storybild

Prins Henrik har selv ønsket at forklare, hvorfor han ikke vil begraves sammen med dronningen. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Prinsens opsigtsvækkende beslutning oplyste kongehuset om torsdag til BT, da kommunikationschef Lene Balleby fortalte i et stort interview, at prinsen er utilfreds med, at han i sit officielle virke aldrig er blevet sidestillet med dronningen med titel af kongegemal.

Efterfølgende uddybede prinsen sin holdning, da han udtalte sig til både Se og Hør og Billed-Bladet.

»Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde,« sagde han blandt andet.

Nu har kongehuset forklaret, hvorfor Prins Henrik lod sig interviewe til ugebladene fra sit slot i Sydfrankrig i stedet for blot at lade kommunikationsafdelingen håndtere de mange spørgsmål fra pressen.

Hoffets kommunikationschef Lene Balleby oplyser ifølge TV2, at Prinsen selv har haft lyst til at forklare sig:

»Hans Kongelige Højhed Prinsen har i forlængelse af den aftalte offentliggørelse (af de ændrede begravelsesplaner, red.) selv ønsket at forklare sine bevæggrunde yderligere. Og det har prinsen jo ret til, siger hun«.

Dermed tager kongehuset også brodden af den kritik, som ugebladene har været udsat for.

Eksempelvis har Noa Redington, der er politisk kommentator i tv-programmet News & Co. og tidligere spindoktor for Helle Thorning-Schmidt, da hun var statsminister, skældt ud på Se og Hør for ikke at tage prinsens fremskredne alder i betragtning, da de interviewede ham.

»Jeg synes, det er død-unfair. Jeg synes virkelig, at Se og Hør overtræder en masse regler. Prins Henrik er ikke en mand på toppen. Han er 83 år, og der er forskel på at være 75 og 83 år,« siger han ifølge tv2.dk.

Kresten Schultz Jørgensen, der er kommunikationsekspert og stifter af LEAD Agency, stemmer i.

»Når rigtig mange mennesker, inklusiv mig selv, fornemmer, at her er et menneske i frit fald, i hvert fald i en ubalance, så synes jeg ikke, etikken i journalistik tilsiger, at man på nogen måde citerer mennesket, siger han i tv-programmet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx