Af Lars Dinesen - 14/10-15 13:49

Forsker: Berigtigelse giver mere sladder om royal brystoperationForsker: Berigtigelse giver mere sladder om royal brystoperation

Det sår tvivl om sandheden, når kongehuset kræver berigtigelse, siger kongehusekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Arkivfoto

- Det er enestående. Særligt hvis man tænker på, hvad kongehuset ellers skal finde sig i fra pressen. Så det undrer mig, hvorfor de kræver en berigtigelse på lige den her historie. Og det gør jo bare, at alle taler endnu mere om det, end de ellers ville have gjort.

Det siger adjunkt på Aarhus Universitet Kirsten Sparre, som i mange år har forsket i de kendte og kongelige, efter ugebladet Her & Nu onsdag bringer en berigtigelse af historien om, at prinsesse Marie skulle have fået opereret sine bryster i Litauen.

Kongehuset afviser historie om royal brystoperation
Kongehuset afviser historie om royal brystoperation

Kirsten Sparre giver to bud på, hvorfor kongehuset vælger at kræve en berigtigelse af Her & Nu. Dels kan det skyldes et mere proaktivt kommunikationsstab i kongehuset, og dels kan det være en konsekvens af den tid, vi lever i.

- I Sverige og Norge har de gennem længere tid haft en større dialog med pressen om, hvor grænsen går og i nogle tilfælde frabedt sig opmærksomhed fra pressen.

- I Danmark har stilen mere været som "ophøjet tavshed", hvor kongehuset har ignoreret historier, uanset om de var sande eller ej, siger hun.

Kongehuset i usædvanlig udmelding: Prinsesse Marie har IKKE fået lavet bryster i Litauen
Kongehuset i usædvanlig udmelding: Prinsesse Marie har IKKE fået lavet bryster i Litauen

Dronningen og kongehuset får mere i løn
Dronningen og kongehuset får mere i løn

I artiklen skrev Her & Nu, at prinsesse Marie en lørdag i juni sidste år besøgte en klinik i byen Kaunas i Litauen, hvor hun skulle have været under kniven.

Hoffet oplyser, at prinsesse Marie aldrig har været på klinikken og i øvrigt aldrig har været i Litauen, hvilket nu har ført til, at Her & Nu onsdag skriver i en berigtigelse, at oplysningerne er usande.

- Men det virker som om, kongehuset har klokket lidt i det ved at kræve den her berigtigelse. For lige pludselig er der alle mulige medier, som interesser sig for historien, som normalt aldrig ville interessere sig for historier som disse.

Midt i skilsmissen: Prins Nikolai støtter sin mor på Facebook
Midt i skilsmissen: Prins Nikolai støtter sin mor på Facebook

- Men måske er vi bare ved at bevæge os ind i en ny æra, siger Kirsten Sparre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx