Af - 16/03-17 07:06

Guldtuben vokser: Sådan bliver årets store Youtube-showGuldtuben vokser: Sådan bliver årets store Youtube-show

Det lyder som en kliché, men folkene bag Youtube-prisen Guldtuben har store planer for årets show, der afholdes den 9. september med hjælp fra Zulu-skaberen Palle Strøm og selskabet Monday.

storybild

Benjamin Lasnier til sidste års show. (Billede: Nikolai Linares)

Guldtuben har fået vokseværk.

Prisshowet, der siden 2015 har hyldet Danmarks største Youtube-stjerner, og som sidste år stak helt af, da man lejede Det Kongelige Teater og fyldte den gamle finkulturelle sal med skrigende børn og Youtube-idoler, vil ud til et endnu bredere publikum.

Rasmus Brohave: 'Sådan blev jeg 2016's største YouTube-stjerne'
Rasmus Brohave: 'Sådan blev jeg 2016's største YouTube-stjerne'

Firmaet bag, Splay Networks, har derfor netop indgået et samarbejde med tv-guruen Palle Strøm og produktionsselskabet Monday, der tidligere har lavet både Zulu Awards og Danish Music Awards for sammen at skabe Danmarks største awardsshow den 9. september.

- Vi kan ikke afsløre hvor Guldtuben bliver afholdt, men det bliver et meget, meget større sted end Det Kongelige Teater, fortæller Palle Strøm, der ser Youtube-stjernerne som ’de nye standupkomikere’.

- De kommer med en helt ny energi og måde at se verden på. Det minder mig om, da vi startede TV2 Zulu, og da standupkomikerne kom frem i 90’erne. Det startede som en undergrundsting, så blev de sidekicks til etablerede tv-værter, og i dag er de blevet totalt mainstream, som man bygger store underholdningsprogrammer rundt omkring. Det er super fedt, at vi kan indgå et samarbejde, så vi kan hjælpe hinanden med at gøre det endnu større.

YouTube-stjerner: Her er vores VILDESTE fan-oplevelser
YouTube-stjerner: Her er vores VILDESTE fan-oplevelser

Adrian Langer fra Splay Networks ambition er, at man bliver Danmarks største underholdningsmedie i målgruppen 13-25 år. Indtil videre har Guldtuben beskæftiget sig med Youtube-stjerner. I år udvider man til alle, der laver videoer på internettet.

- Vi vil hylde alle videoskabere, om de så udkommer på Facebook, Instagram, Snapchat eller Youtube. Vi vil også gerne nedbryde skellet mellem os, og de etablerede tv-medier. Vi laver ikke tv, vi laver indhold, og så er det lige meget, på hvilket medie det udkommer.

Værter og nominerede for Guldtuben 2017 annonceres senere på året.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx