Af - 20/02-14 13:00; Opdateret: 20/02-14 19:53

Jim Lyngvild om Ragnarok på lørdag: Passer mig fintJim Lyngvild om Ragnarok på lørdag: Passer mig fint

På trods af engelske forudsigelser tvivler den asatroende Jim Lyngvild på, at dommedag rammer jorden i weekenden.

storybild

Jim Lyngvild har bygget sin egen vikingegård i Fåborg på Fyn. (Billede: Polfoto)

Mens engelske vikingeentusiaster frygter Ragnaroks begyndelse på lørdag, tager den asatroende kendis Jim Lyngvild det helt roligt. Han har i hvert fald ikke i sinde at aflyse sit foredrag i weekenden.

- På lørdag er jeg til foredrag i Jyderup, så det vil passe mig fint. Det er virkelig stedet at være, hvis Ragnarok bryder løs.

Ryd kalenderen: RAGNAROK rammer på lørdag
Ryd kalenderen: RAGNAROK rammer på lørdag

Det skorter ellers ikke på forvarsler om Ragnarok, mener engelske vikingefans fra York, som i weekenden fejrer begyndelsen på jordens undergang med en festival.

Blandt andet tolkes enorme fisk, som er skyllet i land langs Californiens kyst, som et sikkert signal på Ragnarok, og forskellige forskeres forudsigelser om en kommende istid forstærker også deres tro på planetens endeligt.

Jim Lyngvild savner dog flere konkrete forvarsler, inden han vil begynde at barrikadere sig mod kaosuhyrer og enorme jætter.

- Man ville nok have set Midgårdsormen komme, og jeg har heller ikke lagt mærke til, at ulven Fenris er i gang med at sluge solen. Det er heller ikke fordi, jeg har lagt mærke til et skib af negle, som er sejlet ind i Assens havn, siger Jim Jyngvild i henhold til de klassiske fortællinger om, hvordan Ragnarok vil foregå.

Den karismatiske designer og foredragsholder mener derfor ikke, at danskerne skal gå og frygte jordens undergang i løbet af weekenden. I stedet mener han, vi bør fejre livets muligheder:

- Jeg synes, vi i stedet skal nyde den her weekend, som om alt var muligt. Ikke som om at alt er på vej til at gå under.

Hvis det utænkelige sker, vil Jim Lyngvild opleve Ragnarok fra passende omgivelser - han har nemlig bygget sit helt eget vikingehus:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Irina afslører nyt...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx