Af - 06/11-15 13:29

Nikita og Stephania boykotter J-dagNikita og Stephania boykotter J-dag

Enten elsker du den, eller også hader du den. J-dag.

Bildstrecke im Grossformat »
Det er ikke alle, der er lige vilde med J-dag. Hør fire kendtes bud på, hvor man skal tage hen for at undgå den berygtede J-dag og hvorfor de gerne vil undgå den. Hvorfor hader du J-dag? Jeg forstår ikke ideen om at drikke sig så fuld, at man helst skal brække sig på Strøget. Så ELSKER jeg jul og synes, det e rnoget af de hyggeligste og dejligste, og J-dag gør bare alt det dejlige ved jul klamt. Hvor skal man tage hen, hvis man vil holde sig længst væk fra J-dag? Hvis man skal holde sig fra J-dag er den hurtigste og nemmeste løsning at tage toget til Malmø. Hvorfor hader du J-dag? Nu synes jeg generelt ikke, at man sådan skal rende rundt og hade ting, men det er da sandt, at jeg måske ikke er helt pjattet med netop denne helligdag, som de fleste - navnlig unge - danskere holder så højt i hævd. Der er unægteligt noget lidt uæstetisk i at se døddrukne gymnasieelever vælte rundt med øl-merchandise på hovedet og kaste op på gader og stræder. Hvor skal man tage hen, hvis man vil holde sig længst væk fra J-dag? Selv ville jeg nok stikke i Det Kongelige Teater, hvor jeg trods alt er relativt sikker på, at Jeff og Jæver fra 2b på Rysensteen Gymnasium ikke finder vej med deres ølbong, psoriasis og pengekat. Alternativt kan man jo altid tage ud af byen. For et par år siden opstod begrebet "Distortion-ferie" rent faktisk som et helt seriøst begreb, idet mange københavnere planlagde at rejse væk i den periode, hvor den berygtede Distortion Festival afholdtes. Hvorfor hader du J-dag? Hader er måske et stærkt ord. Jeg ville bare foretrække, hvis den ikke eksisterede. Men det er udelukkende fordi, folk bliver så pibligt teenagefulde. Sidste år boede jeg i indre by og da jeg gik ud af min opgang morgenen efter J-dag, fandt jeg på de første fem meter nede ad vejen opkast (meget opkast!), clip-in extensions (hvis du er så fuld at du mister dit hår uden at lægge mærke til det, så er det på tide at tage hjem), madpapir og halvspist mad fra McD, 7/11, shawarma, en J-dag nissehue og selvfølgelig knuste flasker. Hvor skal man tage hen, hvis man vil holde sig længst væk fra J-dag? Jeg har alle intentioner om at blive i min lejlighed. Det er et godt sted at undgå J-dag. Hvorfor hader du J-dag? Jeg hader J-dag fordi jeg hader bogstavet J. Det er et overflødigt bogstav og bør erstattes i alle ord af det fine bogstav i eller det stærkt undervurderede bogstav y. Hvor skal man tage hen, hvis man vil holde sig længst væk fra J-dag? En moské eller et AA-møde. Hvorfor hader du J-dag? Øl er nok nederst på min alkohol prioriterings-liste. Jeg drikker hellere absinth eller rom-toddy, inden jeg åbner en øl - derfor er J-dag jo helt idiotisk for mig. Hvor skal man tage hen, hvis man vil holde sig længst væk fra J-dag? Jeg tar til Tokyo i dag. KUN for at undgå J-dag. Så kan jeg få Sake og rå fisk i stedet - det kan klart anbefales.

I aften er det J-dag. Det betyder, at det præcis klokken 20.59 flyder med Tuborg Julebryg i gaderne, og det vælter rundt med fulde folk.

Men det er ikke alle, der synes, at J-dag er lige fedt. Nogle prøver endda at gøre (næsten) alt for at undgå den anderledes juletradition.

Se kortet: Her kommer der nissepiger og
Se kortet: Her kommer der nissepiger og "sne" på J-dag

Vi ringede en håndfuld kendte op, for at høre hvordan de undgår J-dag, og hvorfor de i grunden synes J-dag er så nederen.

Klik dig gennem galleriet øverst og se hvad Nikita Klæstrup, Stephania Potalivo, Mads Holger og Emil Thorup mener om J-dag.

Her er fem ølbarer i København, du bør kende
Her er fem ølbarer i København, du bør kende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx