Af Berit Hartung - 03/04-18 14:47

Populær tv-vært indrømmer: Mange tvivlede på mig fra begyndelsen Populær tv-vært indrømmer: Mange tvivlede på mig fra begyndelsen

Den forhenværende tv-vært Andrea Elisabeth Rudolph har stor succes med sine hudplejeprodukter uden farlig kemi, men vejen til succes har været hård, indrømmer hun.

storybild

Andrea Elisabeth Rudolph har stor succes med sit eget hudplejeprodukt, Rudolph Care. (Billede: Thomas Lekfeldt.)

Hvad ved en tv-vært om hudplejeprodukter?

Den skepsis blev den tidligere Vild med dans-værtinde igen og igen mødt med i sine første år som iværksætter.

Selv om mange sikkert tænker, at det er en fordel at være kendt, når man starter egen virksomhed, så måtte Andrea Elisabeth Rudolph hurtigt sande, at berømmelsen også kan være en hæmsko. Ofte følte hun, at hun blev bedømt hårdere, netop fordi hun var et kendt ansigt.

For 12 år siden startede hun sin egen virksomhed Rudolp Care med luksus hudpleje uden farlig kemi. Men starten var svær, blandt andet fordi mange tvivlede på, at hun vidste noget om hud og cremer.

Det fortalte hun forleden i TV 2-programmet 'Min første million', hvor hun blandt andet talte om, hvad det havde betydet for hende at være et kendt ansigt.

»Det har både betydet noget godt, og så har det også gjort nogle ting sværere. På et tidspunkt havde vi et troværdighedsproblem. For hvad ved en underholdningsvært om cremer og hud? Jeg er helt sikker på, at der var nogen, der tænkte, at nu var navnet varmt, og nu skulle der bare sælges nogle varer. Og at det var en form for et merchandise. Det har været bagdelen ved det.«

Andrea Elisabeth Rudolph, som mange husker hende i Vild med dans. Her er hun sammen med Claus Elming og Sarah Grünewald, da TV2 i en af de seneste sæsoner afviklede en en omgang Vild med Dans med fokus på indsamling til Knæk Cancer. (Billede: FLINDT MOGENS)

Det hele begyndte, da hun i 2006 deltog hun i en test, som miljøorganisationen Greenpeace stod for, og her blev hun chokeret over, hvor mange farlige stoffer hun - trods sin sunde livsstil - havde i blodet.

Det er blandt andet den historie, hun tog udgangspunkt i, da hun skulle få danskerne til at købe produkterne. Selv mener hun, at hendes baggrund som journalist her har været en fordel, fordi hun havde levet af at fortælle andres historier.

Et par negative historier i pressen var ved at taget livet af hendes virksomhed, inden den rigtig var kommet i gang, men sidste år kom hun ud med et rekordoverskud efter skat på hele 8,8 millioner kroner. Det var en stigning på 32 procent i forhold til året før, hvor hun nåede et resultat efter skat på 6,6 millioner kroner. Hertil kommer en egenkapital på 18,9 millioner.

I TV 2s iværksætter-magasin fortalte hun også, at den gode økonomi giver hende ro i maven, men at hun ikke er begyndt at kaste om sig med penge af den grund.

Andrea Elisabeth Rudolph løftede i programmet lidt af sløret for, hvad hun drømmer om i fremtiden. Det indebærer blandt andet noget med at markedsføre produkterne i udlandet, afslørede hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Over en million danskere ramt i...
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
Haas-chef om Magnussen: 'Kevin er et...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx