Af - 23/05-16 15:54

Fie Laursens mor: - Jo mere du snyder jo bedreFie Laursens mor: - Jo mere du snyder jo bedre

Fie Laursen afslørede i weekenden med gråd i stemmen, at hun de sidste mange år har opdigtet og overdrevet sine blogindlæg for at opnå berømmelse og tjene penge. Fies mor mener, det er udtryk for en sund udvikling.

Bildstrecke im Grossformat »

Din datter dukker grædende op på Youtube. Hele verden har en holdning til hendes udskejelser. Hvad gør du?

Den 19-årige blogger Fie Laursen uploadede i weekenden en opsigtsvækkende video på Youtube, hvor hun grædende fortalte, hvordan hun gennem de sidste mange år har overdramatiseret sit liv i jagten på berømmelse og penge.

Fie Laursen efter vild afsløring: - Mine forældre har haft det svært
Fie Laursen efter vild afsløring: - Mine forældre har haft det svært

Fie har siden hun som 15-årig i 2012 i Aftenshowet på DR1 fortalte om sin tid med mobning og anoreksi været blandt Danmarks allermest læste bloggere, men lørdag brød hun sammen foran kameraet. Løgnen havde taget overhånd.

Videoen hvor Fie Laursen indrømmer det hele:

Metroxpress har talt med Fie Laursens mor Anette Laursen. Her fortæller hun, hvordan familien har reageret på Fie Laursens dramatiske liv på de sociale medier.

Jeg går ud fra, at du følger med i Fies blog?

- Ja, det har jeg gjort gennem alle årene.

I hendes seneste video, er hun ked af det og græder. Hvordan påvirker det dig, når du ser det?

- Fie har det helt okay. Jeg har ingen problemer med, at hun lægger videoer op, jeg synes kun, det er fint, at hun er så ærlig.

Grædefærdig Fie Laursen: - Jeg har opdigtet alt
Grædefærdig Fie Laursen: - Jeg har opdigtet alt

Fie fortæller, at hun har overdramatiseret sine blogindlæg, og at det har taget hårdt på hende. Hvad tænker du som mor?

- Det ligger jo i tiden, at unge er så ærlige på nettet. Det er jo ikke kun Fie. Man skaber en figur og et billede. Og så gælder det om at snyde folk. Jo, mere du snyder, jo bedre.

Har I som forældre snakket med Fie om, hvordan man opfører sig på internettet?

- Vi har hele vejen igennem talt med hende om hendes indlæg. Hun har ikke lagt noget, op som vi ikke syntes var okay.

Med tiden er Fie blevet en kendt person. Der kan følge mange hårde ting med ved at blive kendt. Har I talt med hende om det?

- Det man ser i videoen, hvor hun græder, er en slags ked af det hed i øjeblikket. Når man bliver kendt, er der utrolig mange mennesker, der prøver at udnytte en. Og man modtager meget ’hate’, som vi undgår at læse. Men særligt i de her dage hvor hun har lagt den seneste video op, er der mange fremmede, der tigger om penge. Det er jo vanvittigt. Fie siger, hun har tjent mange penge, men halvdelen af historierne er jo opdigtet.

Fie Laursen: Nu afslører jeg, hvilke kendte jeg har haft sex med
Fie Laursen: Nu afslører jeg, hvilke kendte jeg har haft sex med

Hvad tænker du om, at Fie har opdigtet sine historier?

- Hun har ikke opdigtet sine historier. Hun har taget udgangspunkt i sine oplevelser og så overdramatiseret nogle af dem. Hun ved, at jo vildere det er, jo flere klik får hun og derved flere penge. Det ved alle der arbejder med sociale medier.

Bor Fie stadig hjemme?

- Ja.

Dengang Fie startede med at blogge, havde I nogle overvejelser omkring, om det var en god ide?

- Jeg syntes, det var en god ide, og det syntes min mand også. Fie har altid været god til at skrive, og da hun begyndte, ville hun gerne vise et ærligt, personligt billede af hvordan det er at være teenager. Det syntes jeg var en god ide.

Tænker du, der var noget I kunne have gjort anderledes, når man ser på, at hun i dag mener, hun har mistet sig selv?

- Nej, det mener jeg ikke. Hun har heller ikke mistet sig selv. Hun er bare ked af, at hun fra starten af brugte sit eget navn i stedet for at skabe en karakter. Nu bliver hun 20 år om lidt og har oplevet rigtig meget de sidste par måneder. Hun er i gang med at analysere sig selv, og jeg ser det kun som en positiv udvikling. Fie er ved at blive voksen.

Fie fik aldrig gjort sin 9. klasse færdig. Er det noget I har snakket om, at hun burde få gjort?

- Nej, for hun har i stedet fået nogle muligheder for at rejse rundt og leve sit liv, som hun synes er interessant. Jeg ser det på den måde, at hun i stedet har gået i livets skole. Da hun som 15-årig satte sig for at lave en blog, lavede hun selv hjemmesiden på tre timer. Hun er virkelig dygtig til IT. En uddannelse kan hun altid få. Hendes bedstemor var over 50, før hun fik sig en uddannelse. Man skal ikke bare gøre det, fordi andre siger, at det er det rigtige. Alt for mange unge dropper i dag ud, fordi de ikke har haft lysten, og det giver jo ingen succes.

Hvad har du som mor af drømme og håb for Fies fremtid?

- Hun skal bare fortsætte med at blogge og leve af indtægterne fra de sociale medier og generelt bare fortsætte sit liv, som hun gør.

Fie Laursen afslører hemmelighed: Se hvad hun skal have lavet større
Fie Laursen afslører hemmelighed: Se hvad hun skal have lavet større

Skal hun flytte hjemmefra?

- Nej, det er der ingen grund til lige nu. Vi har et stort hus på 300 kvadratmeter, og hendes to storebrødre bor også stadig hjemme. Så længe de rejser så meget, kan de lige så godt spare udgifterne og spare op.

Fie Laursens mor arbejder med økonomi, hendes far Eddie Laursen arbejder som ejendomsfunktionær. Hele familien Laursen bor i Jægerspris i Nordsjælland.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen til reality-kollega: Du er alt for ung til at blive steriliseret

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx